NADAL PROTIV FRICA RUŠI NOVAKOV REKORD? Rafa u španskom derbiju savladao Alkaraza i igraće za 37. titulu na mastersima

Novosti online

20. 03. 2022. u 08:33

U FINALU masters turnira u Indijan Velsu igraće Španac Rafael Nadal i Amerikanac Tejlor Fric.

НАДАЛ ПРОТИВ ФРИЦА РУШИ НОВАКОВ РЕКОРД? Рафа у шпанском дербију савладао Алкараза и играће за 37. титулу на мастерсима

FOTO: AP

U polufinalu Fric je savladao Rusa Andreja Rubljova sa 7:5, 6:4, dok je Nadal pobedio mladog zemljaka Karlosa Alkaraza sa 6:4, 4:6, 6:3.

Nadal je trijumfovao posle velike borbe, u tri seta, rezultatom 6:4, 4:6 i 6:3 i tako stigao do 20. pobede u isto toliko odigranih mečeva ove sezone.

Već na samom startu meča Alkaras je najavio da će ''pokazati zube'' prvom favoritu, odmah je stekao brejk prednosti, ali se Nadal brzo vratio i potom uspeo da dobije prvi set.

Ali, Alkaras je u drugom setu uspeo da uradi ono što je propustio u prvom, impresionirao je svojim snažnim udarcima sa kojima je Nadal sve teže izlazio na kraj. Dobio je drugi set sa 6:3, iako je u tom periodu duvao i veoma jak vetar koji je pravio probleme ne samo igračima, nego i publici.

U trećem setu je ipak do izražaja došlo iskustvo i kvalitet Nadala, ali tek za nijansu, dovoljnu za plasman u finale. Nadal će u finalu protiv Frica imati priliku da dosrtigne Đokovićev rekord od 37 titula na Masters turnirima. Za sada ih Španac ima 36.

BONUS VIDEO - Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)