TENIS OVO NE PAMTI: Odigran najduži taj-brejk u istoriji, ni ATP asovi nisu mogli da veruju šta se dešava (VIDEO)

D. N.

13. 02. 2022. u 18:28

TENIS je dobio novu stranicu svoje istorije.

ТЕНИС ОВО НЕ ПАМТИ: Одигран најдужи тај-брејк у историји, ни АТП асови нису могли да верују шта се дешава (ВИДЕО)

Epa / SCOTT BARBOUR

Statistički posmatrano, vrlo zanimljivu stranicu.

Naime, odigran je najduži taj-brejk otkad postoji Asocijacija teniskih profesionalaca (1990.), a taj pravi mali maraton izveli su, a ko bi drugi kada se o taj-brejkovima radi, Rajli Opelka i Džon Izner.

Amerikanci koji u međusobnim duelima nisu napravili brejk već 98 gemova, u polufinalu ATP turnira u Dalasu takođe nisu uspeli jedan drugome da "oduzmu servis" .I, meč je završen kada je Opelka, posle dobijanja prvog seta sa 7:6(7), drugu deonicu takođe dobio sa 7:6, a u taj-brejku je pritom bilo, pomalo neverovatnih 24:22.


Podsetimo, ko prvi stigne do sedam poena u taj-brejku osvaja taj set, osim u slučaju da rezultat pred taj sedmi poen nije bio 6:6. Ako jeste, igra se "na razliku", odnosno dok se neko ne odvoji na dva poena prednosti.

- Pogubio sam se malo u završnici... Sedam promena vođstva je bilo (spasao je i deset set-lopti), sećam se da sam u jednom trenutku pogledao semafor, a tamo rezultat 21:21. To nikada nisam video u životu, ali ako je ikada takva stvar trebalo da se desi, onda je to u ovom našem meču, rekao je pobednik, Opelka.

- Videli ste i sami koliko je opasan u ključnim momentima. Pogađao je neverovatna mesta servisima kada se odlučivalo ko će pobediti, istakao je Izner.


Opelka i Izner su tako produžili nestvaran niz od čak 12 uzastopnih taj-brejkova u njihovim mečevima, a pobednik je u Dalasu došao do 4:1 u trijumfima kada se radi o ovim neobičnim megdanima.

Još dva rekorda

Oni su, inače, na pomenutom meču u Teksasu oborili još dva rekorda:

  • Najviše asova na meču u dva dobijena seta: 60 (Izner 21 + Opelka 39)
  • Najviše asova od strane jednog igrača u meču na dva dobijena seta (Opelka, 39)

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković sada, a i šta ga dalje čeka u teniskoj karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)