"HLADAN KAO LED" Luka Jović jedna od glavnih sportskih tema u Španiji

D. N.

13. 02. 2022. u 17:11

LUKA Jović i Real Madrid, dosad ne baš lako spojive teme zbog male minutaže našeg reprezentativca, nalaze se pred novim zajedničkim poglavljem.

ХЛАДАН КАО ЛЕД Лука Јовић једна од главних спортских тема у Шпанији

Foto AP

Usled problema sa povredom koji ima Karim Benzema, postavljalo se pitanje da li će srpski reprezentativac dobiti šansu u startnoj postavi dok se francuski as oporavi, ili će trener Karlo Anćeloti opet probati da igra "sa lažnim napadačem".

"Naravno", dobacili bi Jovićevi najveći navijači, italijanski stručnjak opet nije stavio Srbina da bude u startnoj postavi, a to mu "obilo o glavu". Protiv Viljareala nije, kao prošli put, stavio veznog fudbalera, Iska, na poziciju jedinog napadača već - krilo, "zaboravljenog" Gereta Bejla.

Naravno, Realu nije išlo kako treba, pa ni ulazak Jovića u 75. minutu to nije promenilo, ostalo je 0:0.

Ali, činjenica da je naš reprezentativac zaigrao, a da je imao i jednu veliku šansu, ohrabruje španske novinare da pomisle da bi mogao da dobije priliku i u Ligi šampiona. Nisu to velike šanse (štaviše, "As" tvrdi da postaju sve manje i manje u Realu, a ne samo na predstojećem meču sa Pari Sen Žermenom), ali - postoje.

Luka Jović, (pr)ocene za igru

Španski "As" je na sledeći način prokomentarisao pomenuti remi:

"Azar, Bejl i Jović su se našli na onoj drugoj strani ambisa. Eto, u prethodnoj utakmici, Kup duelu sa Bilbaom, kada je Benzema takođe odsustvovao zbog povrede, Anćeloti nije uzeo nijednog od pomenute trojice igrača iz 'bermudskog trougla', nego se opredelio za momka koji je 48 sati pre toga igrao, prelete potom Atlantik i bio neispavan. Nije ispalo dobro... Protiv Viljareala, Bejl jeste imao nekoliko šansi za promenu rezultata, ali i za njega, i za Luku Jovića, koji je u 91. minutu imao priliku posle odličnog dodavanja Azara, kapija se polako zatvara. Budućnost počinje u utorak, u gradu svetlosti..."

"Marka", sa druge strane, ovako piše o Joviću i saigračima:

"Kada je video da ne ide, Anćeloti je pozvao svoj ofanzivni arsenal, što baš i nije mala stvar. Ubacio je Azara umesto Vinisijuša, Rodriga umesto Asensija i Jovića umesto BEjla. Srbin, još jednom hladan kao led, bio je na korak od toga da hladnokrvno izađe kao pobednik iz duela sa Ruljijem, ali je njegov fin lob pogodio prečku. Bila je to labudova pesma napada 'belih', koji nekako uvek ostane kao siroče ako tu nije Karim Benzema. A Benzema se u Parizu očekuje kao što se čeka voda u maju", piše pomenuti španski list.

Šansa za Jovića u Ligi šampiona?

Imajući u vidu da se Benzema, glavni špic Madriđana, našao se u problemu otkako je pre tri nedelje doživeo povredu protiv Elčea, španski listovi nagađaju ko li će zaigrati protiv PSŽ-a, kada se radi o napadu Reala.

Probao je Anćeloti s Iskom - nije išlo. S Bejlom kao špicem - nije išlo.

"Marka" ističe da je u ovom trenutku Benzema na 50% oporavka...

Karim Benzema / FOTO: Tanjug

... ali se ni njeno uredništvo ne usuđuje da "presudi" da li će Francuz moći da igra protiv "svetaca", ili će italijanski stručnjak ipak posegnuti za drugim rešenjem.

Posle svega viđenog u prethodna dva takmičarska izdanja Reala, u kojima Jović jeste igrao "na kašičicu", ali nije ostao nezapažen, može da se desi da Benzema počne meč, a u drugom poluvremenu komandnu palicu u napadu preuzme reprezentativac Srbije.

Ili, obrnuto, u zavisnosti od toga na koliko rizika je Anćeloti spreman u ovom trenutku.

Luka Jović / Foto: EPA/EFE/ Juan Carlos Hidalgo

Podsetimo, kada se krajem 2021. godine Benzema prvi put ozbiljnije povredio u ovoj sezoni, Anćeloti je dozvolio Srbinu da oseti slast igranja u startnoj postavi. I...

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada, pa zapažen nastup u pobedi nad Interom u Ligi šampiona, za prvo mesto madridskog Reala u grupi, bile su povod da navijači našeg golgetera pomisle da će se njegova "renesansa" nastaviti. Ali, Luka Jović se ubrzo vratio na klupu, jer se na teren vratio Benzema.

Francuz je, međutim, sada opet povređen, pa ostaje da se vidi ko će igrati špica za Real Madrid u važnom duelu sa Parižanima.

Utakmica PSŽ - Real igra u utorak od 21 sat u glavnom gradu Francuske. Tada će biti odigrana i utakmica Sporting - Mančester siti, takođe u osmini finala Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!