ZRENJANIN TUGUJE: Legenda karatea Snežana Pantić ispraćena suzama iz rodnog grada (VIDEO)

B. Grujić

13. 02. 2022. u 17:32

Sportska ikona grada na obalama Begeja i heroina srpskog karatea, Snežana Pantić, devojačko Perić, nekadašnja svetska šampionka i sa zrenjaninskim Dijamantom, prvakinja Evrope, ispraćena je suzama iz rodnog grada.

ЗРЕЊАНИН ТУГУЈЕ: Легенда каратеа Снежана Пантић испраћена сузама из родног града (ВИДЕО)

Stevica Sokolov

Na komemorativnom skupu u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, od svoje Snežane, jer tako su je oduvek doživljavali, oprostili su se njeni karatisti, prijatelji, poznanici i ljubitelji sporta i karatea, u kojem je Snežana dodirnula zvezde i slast svetskog i evropskog trona.

 

U prisustvu majke, brata, supruga i ćerke, porukom "bila si hrabra, puna vere, htenja i ljubavi", od Snežane Pantić, dirljivim rečima oprostili su se njen trener Zoran Jerković, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednik Karate saveza, zrenjaninski sportski novinar Budimir Cvijetić.

Sahrana Snežane Pantić je u ponedeljak 14. februara u 14.45 časova na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Snećana Pantić - biografija

Do udaje za tadašnjeg golmana Partizana Đorđa Pantića, ova Zrenjaninka se proslavila pod devojačkim prezimenom: kao Snežana Perić harala je svetskim karateom.


Zapravo, postala je 2002. u Madridu najmlađa svetska šampionka u karateu. Imala je nepune 24 godine kada je došla do zlata u apsolutnoj kategoriji.


Rođena 18. juna 1978, u bogatoj karijeri je postala i prvakinja Evrope (2006), a do povlačenja je u svoju sportsku riznicu donela više od 30 titula i preko 100 medalja.


Po završetku karijere ostala je verna sportu u kom se proslavila i koji je u Srbiji proslavila, pa je pozvana od strane Svetske karate federacije da postane član njene sportske komisije.


Sa Đorđem Pantićem u bračne vode je uplovila 2006. godine, a njih dvoje su dobili ćerku Manju.

Bonus video: Ne odustajte od svojih snova, poruka olimpijske šampionke u karateu, Jovane Preković

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)