SVETSKI ŠAMPION BOJKOTOVAO AO ZBOG NOVAKA: Karlsen prekinuo tradiciju zbog odnosa Australijanaca prema Đokoviću? (FOTO/VIDEO)

Novosti online

03. 02. 2022. u 13:41

SVETSKI šampion u šahu, norveški velemajstor Magnus Karlsen poznat je kao veliki ljubitelj ostalih sportova, naročito fudbala, koji je trenirao u mladosti, ali i tenisa. Nedavno je osvojio rekordnu osmu titulu na tradicionalnom šahovskom turniru u Vajk an Zeu, bez poraza i uz neverovatan rejting performans od 2900.

СВЕТСКИ ШАМПИОН БОЈКОТОВАО АО ЗБОГ НОВАКА: Карлсен прекинуо традицију због односа Аустралијанаца према Ђоковићу?  (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/jutjub

Takmičenje u Vajk an Zeu, svojevrsni šahovski Vimbldon, tradicionalno se podudara sa odigravanjem prvog teniskog grend slema sezone u Melburnu, a Karlsen, kao veliki ljubitelj tenisa, znao je prethodnih godina da jednim okom gleda na tablu tokom svoje partije, a drugim prati dešavanja na Australijan openu.

Ipak, ove godine to nije bio slučaj, a Norvežanin je u razgovoru sa ruskim velemajstorom Petrom Svidlerom otkrio da je ove godine bojkotovao Australijan open.

Svidlera je interesovalo da li je Karlsen gledao finale između njegovog zemljaka Danila Medvedeva i Rafe Nadala.

- Ne, bojkotujem. Bila tradicija uvek da gledam finale na dan poslednje runde, nekada kada sam igrao, ako je finale bilo dugo, a ja sam igrao uporedo, igrao sam brže, kako bih gledao. Ali, bojkotujem ove godine, nažalost - rekao je petostruki svetski šampion u drevnoj igri.

Postoji samo jedan logičan razlog zašto je Karlsen prekinuo tradiciju i bojkotovao ovogodišnje izdanje Australijan opena, iako je u njemu igrao Rafael Nadal, teniser za koga inače navija, a to može biti samo tretman koji je u Australiji doživeo najbolji teniser sveta Novak Đoković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)