JU-ES OPEN DOTAKAO DNO: Organizatori njujorškog Grend slema "izbacili" Đokovića iz izjave Medvedeva (FOTO)

Novosti online

27. 01. 2022. u 17:52

AUSTRALIJAN open nije prvi turnir iz Grend slem serije koji je proterao Novaka Đokovića, ta čast pripada Ju-Es openu čiji organizatori su sada izazvali novi skandal jer su cenzurisali izjavu Danila Medvedeva tako što su iz nje izbacili najboljeg tenisera sveta.

ЈУ-ЕС ОПЕН ДОТАКАО ДНО: Организатори њујоршког Гренд слема избацили Ђоковића из изјаве Медведева (ФОТО)

FOTO: AP/Tanjug

Đoković je diskvalifikovan 2020. sa Otvorenog prvenstva SAD jer je slučajno lopticom pogodio linijsku sudiju. Kao da se Amerikancima nije svidelo što se AO izjednačio s njima u količini mržnje prema srpskom asu pa su danas rešili da Novaka izbace - iz izjave Danila Medvedeva posle plasmana u polufinale prvog grend slema sezone!

Medvedev je posle velikog preokreta savladao u pet setova Kanađanina Ože-Aljasima a na tom putu uspeo je i da spasi jednu meč-loptu. Posle meča Rus je odgovarao na pitanja Džima Kurijera i izjavio da je u najtežim trenucima meča razmišljao šta bi na njegovom mestu uradio Novak Đoković.

Organizatori Ju-Es opena su na zvaničnom tviter nalogu turnira delimično preneli ovu izjavu Medvedeva, s tim što su cenzurisali ime Novaka Đokovića?!

- "Nemam pojma", Danil Medvedev, na pitanje kako je uspeo da spasi meč-loptu - stoji u tvitu Ju-Es opena, uz fotografiju drugog reketa sveta, dok je originalna izjava Rusa bila nešto duža.

Prava istina je da je Medvedev u prelomnim trenucima meča razmišljao o Novaku Đokoviću, a to je izazvalo burnu reakciju navijača - čuli su se glasni zvižduci sa tribina.

- Pitao sam se šta bi Novak uradio, ne znam da li će se to svideti navijačima, pomislio sam, on je jedan od najvećih, on, Rafa, Rodžer dobili su toliko mečeva na taj način.

Brojni fanovi našeg asa, kao i neutralni ljubitelji tenisa koji su gledali meč i izjavu Medvedeva, osuli su "drvlje i kamenje" u komentarima na ovaj tvit.

"Klasičan primer medijske manipulacije", "Zar mislite da mi nemamo televizore" "Poluistine, spinovi i lične novinarske želje i mišljenja, serviarni kao apsolutna istina" "Kakva kampanja protiv Novaka Đokovića"... samo su neki od retvitova na ovaj zaista sramni, ali očigledno neuspeli pokušaj medijske manipulacije.

"Evo, popravila sam ovo za vas", napisala je jedna korisnica Tvitera uz objavu fotografije Medvedeva sa punim citatom u kome se pominje Novak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (4)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece