NOVO SAOPŠTENJE ATP: ĐOKOVIĆ NE MOŽE NI NA ROLAN GAROS! I Francuzi spuštaju rampu za nevakcinisane, a za Novaka neće važiti ni izuzeće

Novosti online

19. 01. 2022. u 16:36

ATP je poslao poruku svim teniserima i teniserkama da neće moći da igraju na Rolan Garosu ove godine ukoliko ne budu vakcinisani!

НОВО САОПШТЕЊЕ АТП: ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ НИ НА РОЛАН ГАРОС! И Французи спуштају рампу за невакцинисане, а за Новака неће важити ни изузеће

FOTO: AP/Tanjug

Francuska teniska federacija obavestila je ATP, a oni mejl prosledili svim teniserima, da će francuska vlada uskoro doneti zakon koji zabranjuje nevakcinisanim sportistima da se takmiče u bilo kom sportskom događaju.

Što je još važnije, poruka ne ostavlja otvorenu nadu za bilo koga da će moći da igra čak i ukoliko ima antitela zbog preležane korone. Jednostano, barem jedan "ubod" je neophodan.

Naslov ATP-ovog "mejla" je bio "VAŽNO: Zahtevi za vakcinaciju u Francuskoj", a u njemu se, doduše, dodaje da bi na RG mogli da idu nevakcinisani teniseri koji dobiju medicinsko izuzeće -  s tim da Novak Đoković navodno ne bi bio uključen u ovaj izuzetak.

Đoković trenutno boravi u Beogradu posle situacije koju je preživeo u Australiji odakle je nedavno deportovan, iako je pred početak turnira dobio medicinsko izuzeće i nije morao da se vakciniše. Ukoliko to ne učini, bez obzira na rezultate na AO, izgubiće prvo mesto na ATP listi.

Noćna mora za najboljeg tenisera sveta ne prestaje u Bulonjskoj šumi, pošto bauk obavezne vakcinacije vreba i iz vimbldonske trave.

Ovo danas prenose britanski mediji, najavljujući da će ministarka unutrašnjih poslova Ujedinjenog kraljevstva Priti Patel otkazati Đokoviću vizu na sličan način kako je to uradio ministar za imigracije Australije Aleks Hoke.

Imajući u vidu da su i SAD najavile zakon sličan australijskom po pitanju ulaska stranaca u toku pandemije, postaje jasno da će Novak imati veoma sužen prostor delovanja ukoliko uopšte namerava da zaigra ove sezone. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio