VUČIĆ I ĐOKOVIĆ SE ČULI POSLE PRESUDE Predsednik Srbije: Lažima se koristili, orvelovska predstava!

Novosti online

16. 01. 2022. u 09:13

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas, tokom izlaska na refenduim koji se održava u našoj zemlji, o najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, kome je australijski Savezni sud rano jutros po srednjeevropskom vremenu odbacio žalbu na rešenje o oduzimanju vize, te će morati da bude deportovan iz te zemlje.

ВУЧИЋ И ЂОКОВИЋ СЕ ЧУЛИ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ Председник Србије: Лажима се користили, орвеловска представа!

Foto: D. Milovanović/AP Photo/Christophe Ena

- Razgovarao sam malopre sa Novakom, i bodrio ga, i rekao sam mu da jedva čekam da dođe u Srbiju i vrati se u svoju zemlju, i da bude tamo gde je uvek dobrodošao. Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisera, pa da mu 11 dana uručite odluku koji ste doneli prvog dana..., započeo je predsednik Republike Srbije.

Aleksandar Vučić je tome dodao i da su se australijske vlasti koristile lažima:

- Videli ste u samom besmislenom sudskom procesu koliko tužilac laže. Oni lažu jednostavno. Kažu da je u Srbiji ispod 50 odsto vakcinisanih građana, a zvanično je 58 odsto. Ne zaboravite da je to više nego u mnogim zemljama EU. To je bio jedan besmisleni argument, ali je u orvelovskim predstavama i to moguće. 

Na kraju se osvrnuo i na činjenicu da uskoro u Srbiju dolaze i sportisti iz Australije.

- Mi ćemo australijske sportiste u martu dočekati na daleko bolji način, i nećemo se zarad izbora iživljavati na njima. Oni dolaze na atletsko prvenstvo, i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade, a hvala australijskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su unizili sebe, i on može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave pogleda svakoga u oči.

 

Predsednik je potom sve to ponovio i na engleskom jeziku, na zahtev novinara, kako bi i strani mediji mogli da prenesu njegovu poruku.

BONUS VIDEO: NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

KRAJ ZA DŽABIR: Ribakina preko Kudermetove do pobede