PREMIJER AUSTRALIJE ZLOUPOTREBIO ĐOKOVIĆA: Znao je da će svi gledati konferenciju, a rekao je samo ovo...

Novosti online

13. 01. 2022. u 06:12

PREMIJER Australije Skot Morison obratio se javnosti, a ceo svet pažljivo je gledao...

ПРЕМИЈЕР АУСТРАЛИЈЕ ЗЛОУПОТРЕБИО ЂОКОВИЋА: Знао је да ће сви гледати конференцију, а рекао је само ово...

FOTO: TSS/Neda Miletić

Postoji mogućnost da srpski as bude deportovan i na taj način uskraćen da brani titulu u Melburnu koju je osvojio prošle godine pobedom u finalu nad Danilom Medvedevom.

Premijer Australije Skot Morison obratio se javnosti.

Osudio je takozvane "kovid stranke".

- Omikron može da zarazi i ljude koji su se izborili sa virusom. Vakcina i sve druge mere opreza jedini su način borbe protiv virusa.

Morison nije govorio o srpskom teniseru Novaku Đokoviću, a dobro obavešteni novinar Pol Sakal rekao je da srpski teniser nije bio ni planirana tema.

- Aleks Houk nije doneo odluku o Đokovićevoj vizi. Konferencija je održana zbog skoka u broju zaraženih - rekao je Sakal.

Ispostavilo se da je konferencija predsednika australijske Vlade bila "samo" zbog ogromnog skoka broja inficiranih novim sojem koronavirusa.

Samo u australijskoj državi Novi Južni Vels registrovano je 90.000 novih slučajeva, a premijer Morison je tim povodom obelodanio i neke nove mere, poput deljenja besplatnih brzih testova, ali i obelodanio neke ozbiljne ekonomske parametre, poput činjenice da je "oko 10 odsto radnika odsutno s posla zbog inficiranja, ili bliskog kontakta sa inficiranima".

Morison je ovom prilikom pozvao roditelje dece od 12 do 15 godina da dovedu mališane i na primanje druge doze vakcine.

I... ispostavilo se da Skot Morison nije sazvao vanrednu konferenciju za štampu zbog Novaka Đokovića, kao što su to mnogi pomislili da je slučaj posle pomeranja početka žreba za Australijan open.

- Uputiću vas na poslednju izjavu gospodina Hoka - pozicija o Novaku nije se promenila. Odluka je u rukama ministra, ja o tome neću davati komentare ovog puta - rekao je Morison.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na teme vezane za Australijan open, a, naravno, i one u kojima je glavni junak Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Poznati širom sveta oduševljeni pobedom Novaka Đokovića na sudu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)