"MORALI SMO DA POBEDIMO HRVATSKU": Bogdan Obradović o Srbiji na Dejvis kupu

Novosti online

11. 12. 2021. u 11:45

TENISKI stručnjak, Bogdan Obradović prokomentarisao je učinak reprezentacije Srbije na Dejvis kupu.

МОРАЛИ СМО ДА ПОБЕДИМО ХРВАТСКУ: Богдан Обрадовић о Србији на Дејвис купу

FOTO: N. Paraušić

Naša selekcija je zaustavljena je u polufinalu od Hrvatske, a trener koji je vodio "orlove" do "salatare" 2010. godine zadovoljan je nastup Novaka Đokovića, ali smatra da su ostali igrači morali bolje.

- Novak je odigrao fenomenalno, što smo od njega na neki način i očekivali, možda malo bezobrazno sa naše strane jer uvek očekujemo da on pobedi, što naravno nije lako, iako mi smatramo da jeste. Mnogo je teško, a naročito za reprezentaciju. Sa druge strane, ostali se nisu baš najbolje snašli, čini se kao da je taj deo tima malo lutao, da se nađe pravi igrač, koji uz Novaka može da dobije singl. Parovi su i dobro funkcionisali s obzirom da Đoković nije dubl igrač, a sa druge strane on je sa Nikolom Ćaćićem uspeo da dobije meč, što je fenomenalno - rekao je Obradović za "Meridian sport".

Nije bio siguran da je Đoković trebalo da igra dubl. On ga je uporedio sa Nadalom koji je za Španiju takođe igrao u obe konkurencije.

- Ne znam da li je Novak trebao da igra i dubl mečeve, s obzirom da je imao veoma tešku sezonu. Ipak, on je u dogovru sa Viktorom odlučio da odigra i svaka mu čast na hrabrosti, htenju i želji da igra za reprezentaciju i singl i dubl. Nešto slično Rafi, koji je igrao i singl i dubl za Španiju. On i Novak su mi apsolutni junaci modernog doba Dejvis Kupa.

Novak Đoković i Filip Krajinović/FOTO: AP/Tanjug

Potom se osvrnuo i na selektora Viktora Troickog.

- Dobar pokušaj uklapanja tima i svega. Mladi su, Viktor je tek na početku selektorske karijere, nije lako shvatiti neke lekcije. Svako ima pravo kad je tako mlad da greši, a i to da li je grešio je znak pitanja. Pokušao je to što je želeo da pokuša, očekivao je od Krajinovića da dobije meč, takođe od Lajovića i Kecmanovića, a oni to nisu uradili, prema tome, mislim da to nije do njega. On je pokušao sve, sad nije loše probati jednom i videti kako u koga može u kojoj situaciji da se osloni - naveo je Obradović i dodao:

- Momcima sve čestitke, jedino što im zameram, bez obzira na traženje tima je to da su morali da pobede Hrvatsku.

Dotakao se i reprezentacije Hrvatske, posebno što se pričalo da je Srbija favorit. "Vatreni" su u finalu poraženi od Rusije.

- Malo su me pogrešno shvatili mediji, misleći da je to kritika, ali to je bio najslabiji hrvatski tim ikada. Čilić je u lošoj formi, a jedino što imaju dobro je dubl tim. Izvučeno je iz konteksta sve što sam rekao. Ja nisam pričao dao su oni ružni-smešni igrači, nego je smešno porediti naše tenisere koji su u top 40 i njih koji su 200 i neki. To je kod nas kao igrač koji igra Čelindžere i Fjučerse, protiv igrača koji je finalista grend slema.

Kratko se dotakao i aktuelne situacije oko Australijan open, gde će moći da igraju samo vakcinisani teniseri.

- Ne znam šta da kažem o tome iskreno, nas su potpuno zaludeli da kao eksperti pričamo o tome. Mislim da je nekulturno pitatati nekoga da li je vakcinisan, osim ako si teška vlast neke države – zaključio je Obradović za "Meridian sport".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori