RUSI "OSVETILI" SRBIJU: Hrvatska doživela debakl u finalu Dejvis kupa

Novosti online

05. 12. 2021. u 19:37

TENISKA reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa, usled poraza od Hrvatske, a naše komšije su potom nokautirane u borbi za za "salataru".

РУСИ ОСВЕТИЛИ СРБИЈУ: Хрватска доживела дебакл у финалу Дејвис купа

Tanjug/AP

Rusija je za "tili čas" preslišala Hrvate u borbi za titulu, osvojivši je i pre nego što su na teren trebalo da izađu dublovi.

Najpre je Andrej Rubljov sa 6:4, 7:6(5) savladao Bornu Goju, da bi Danijel Medvedev potom takođe u dva seta, rezultatom 7:6(7), 6:2 pobedio najvećeg aduta Hrvata, Marina Čilića, kome nije dozvolio da ga muči u "teniskom maratonu", kao kada su poslednji put igrali (pet setova) na Vimbldonu.

Tako je "zbornaja komanda" došla do nedostižnih 2:0, pa se meč dublova, u kome su Aslan Karacev i Rubljov trebalo da igraju sa najboljim teniskim tandemom na svetu, Mate Pavić - Nikola Mektić, neće ni održati.

Rusija je tako treći put u istoriji postala šampion Dejvis kupa, posle 2002. i 2006.

U ovom takmičenju je prethodno do finala dolazila, ali bez trofeja ostajala, 1994, 1995, i 2007. godine. Rusi su i četiri puta bili zaustavljani u polufinalu, a u pet navrata u četvrtfinalnim duelima.

Hrvati su Dejvis kup osvajali 2005. i 2018. godine, a do ovog finala, u završnoj borbi za "salataru" bili su poraženi 2016.

BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna