KO JE OVDE LUD? Vlasti Viktorije pobrkale lončiće: Đoković bez medicinskog izuzeća - koje nije ni tražio!

Novosti online

08. 12. 2021. u 14:15

NOVAK Đoković ne može da dobije privilegije? Tek što su ove srede organizatori prvog grend slema u kalendarskoj godini potvrdili da će Novak Đoković učestvovati na predstojećem Australijan openu, zamenik premijera Viktorije Džejms Merlino našao je za shodno da opet "podseti" najboljeg tenisera sveta da će mu nastup biti omogućen samo ako je vakcinisan!

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Власти Викторије побркале лончиће: Ђоковић без медицинског изузећа - које није ни тражио!

Foto: AP

Novak je u utorak potvrđen kao učesnik ATP kupa, a dan kasnije stigla je i potvrda da je među prijavljenim učesnicima Australijan opena. Pominjala se opcija medicinskog izuzeća za AO, dok je za Sidnej, koji se ne nalazi u Viktoriji nego u Novom Južnom Velsu, dovoljan i negativan PCR test. 

Vlasti Viktorije, međutim, nastavile su da kao papagaji ponavljaju dobro poznato mantru - Novak da se vakciniše ili ništa od pohoda na desetu titulu u Melburn parku! O ostalim teniserima koji koriste diskreciono pravo da ne objavljuju svoj vakcinalni karton ni reč.

- Moj pogled na stvari je veoma jednostavan. Svi se radujemo Australijan openu i svi koji hoće da prisustvuju, uključujući publiku, igrače, zvaničnike i osoblje, moraju da budu potpuno vakcinisani. To su pravila. Medicinski izuzetak je samo medicinski izuzetak. Nije to rupa u zakonu za privilegovane tenisere. To je plod vanrednih okolnosti ako imate neko akutno zdravstveno stanje - rekao je Merlino, ne precizirajući kada je to Novak uopšte tražio bilo kakvu privilegiju od njega ili nekog drugog iz vlasti bilo Viktorije, bilo Australije, a još manje od organizatora AO.

U međuvremenu, Novak će od prvog dana nove godine sa ostatkom reprezentacije Srbije pokušati da vrati pehar ATP kupa u vitrine TSS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)