GOTOVO JE! Novak Đoković igra u Australiji

Novosti online

07. 12. 2021. u 08:04

AKO je i postojala neka dilema, više je nema. Novak Đoković i zvanično ide u Australiju.

ГОТОВО ЈЕ! Новак Ђоковић игра у Аустралији

Foto: AP

Jutros se pojavio i zvanični spisak učesnika ATP kupa, koji će se od 1. januara igrati u Sidneju, a na njemu je Srbija i naš najbolji teniser.

Logično je da nakon toga produžiti za Melburn, na prvi grend slem u sezoni - Australijan open. Tako je spekulacijama koje su nedeljama u fokusu došao kraj. 

Đoković će definitivno braniti trofej na prvom grend slemu u sezoni, iako, ruku na srce, ne važe ista pravila za Sidnej i Melburn, ali teško da bi se Srbin odlučio da ide na daleki put samo zbog jednog takmičenja.

Direktor ATP kupa Tom Larner je rekao tako nešto...

„Očekujemo da svi koji dolaze u Australiju igraju i na Australijan Openu. Igrači su svesni kakvi su uslovi, tako da ako igraju ATP Kup, očekujemo da svi oni dođu i u Melburn i igraju na Australijan openu“, rekao je Larner.

Podsećanja radi, Novak ne želi da priča da li je vakcinisan ili ne, pa je zbog toga bio na udaru medija i pojedinih kolega, jer je obavezna vakcinacija uslov za učešće na prvom grend slemu u sezoni. 

A što se tiče ATP kupa, Novak da nije prijavljen za takmičenje ni Srbija ne bi bila učesnik.

Razlog za to je što je drugi igrač Srbije Dušan Lajović trenutno 33. na ATP listi, pa bismo tako po rangu najboljeg igrača u timu pali iza Bugarske i Hrvatske, selekcija koje ne učestvuju na ATP kupu.

Ujedno je ATP objavio i izgled grupa za njihovo novo takmičenje, a Srbija će biti u grupi A uz Norvešku, Čile i Španiju. U grupi B će igrati Rusija, Italija, Austrija i Australija. Grupu C čine Nemačka, Kanada, Velika Britanija i SAD, dok će u D grupi nastupati Grčka, Poljska, Argentina i Gruzija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!