"NOVAK MORA DA SE VAKCINIŠE": Đoković im je baš trn u oku, svakodnevni pritisci na Srbina

Novosti online

28. 11. 2021. u 13:12

DIREKTOR Australijan opena sve češće u medijima govori o vakcinaciji tenisera, a ne propusti priliku da govori o Novaku, te kao pokvarena ploča, iznova ponavlja, da će svi učesnici morati da budu vakcinisani.

НОВАК МОРА ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Ђоковић им је баш трн у оку, свакодневни притисци на Србина

FOTO: AP/Tanjug

Organizatori prvog grend slema u sezoni saopštili su nedavno da je vakcinacija protiv virusa korona uslov za učešće na turniru.

- Postoji još nekoliko pitanja koja moramo da rešimo, ali u ovom trenutku sve ide po planu. Krajem decembra će nam stići igrači. Svaki učesnik će morati u avion da uđe sa negativnim testom, a biće testiran i po dolasku u Melburn. Postojaće i protokoli, kako bi svi bili bezbedni, poručio je Tili.

Još se ne zna hoće li Đoković igrati u Melburnu, a sve češće su spekulacije o tome

Najbolji teniser sveta i devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković još nije otkrio hoće li igrati u Melburnu.

- Novak nije otkrio svoj status, kaže da je to privatna stvar. Ali za dolazak u Australiju je potrebno dokaz o vakcinaciji. To je isto za sve. Svima je jasno.

Objasnio je Tili da je ovakav razvoj situacije značajno doprineo povećanju broja vakcinisanih igrača.

- Kada je premijer najavio da svi koji dolaze u Viktoriju moraju da budu vakcinisani, to se odnosilo i na navijače i na igrače. Broj vakcinisanih tenisera je tada bio oko 50 odsto, sada je blizu 90 odsto. Svi znaju da moraju da prime vakcine sedam dana pre dolaska u Australiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)