FURIOZNI ĐOKOVIĆ DONEO POBEDU SRBIJI: Novak se igrao, "orlovi" srušili Austriju!

Č. V.

26. 11. 2021. u 15:29 >> 20:21

NOVAK Đoković doneo je pobedu Srbiju u prvom meču na Dejvis kupu. Najbolji teniser sveta pregazio je Denisa Novaka sa 6:3, 6:1.

ФУРИОЗНИ ЂОКОВИЋ ДОНЕО ПОБЕДУ СРБИЈИ: Новак се играо, орлови срушили Аустрију!

FOTO: AP/Tanjug

"Orlovi" su na ovaj način savladali domaćina Austriju, pa dubl meč neće imati rezultatski značaj. Pre Đokovića trijumf je upisao i Dušan Lajović u uzbudljivom meču protiv Džeralda Melcera.

Kada je meč prvog i 118. tenisera sveta u pitanju nije bilo mnogo neizvestnosti. Denis se držao samo do polovine prvog seta i to je bilo to od njega.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

Čas tenisa je držao osvajač 20 grend slem titula i kada god je bilo potrebno ubacio je u brzinu više, na šta nije imao odgovor Novak i mogao je jedino da se divi najboljem na svetu.

Drugi set je bio klasično odrađivanje posla. Brzo je na semaforu stajalo 4:0. Đoković je od tog momenta samo spustio nivo igre i mirno duel priveo kraju meč koji je trajao okruglo sat vremena.

Srbija drugi meč u grupi igra sutra, a rival je selekcija Nemačke koja do sada nije odigrala nijedan susret.

Đoković - Novak 6:3, 6:2

6:2 - Kraj meča, pobeda Novaka Đokovića! Lako i ubedljivo je došao do pobede.

5:2 - Brz gem za Denisa. Želeo je Đoković da sačuva snagu za naredni gem u kojem servira za trijumf.

5:1 - Tu je! Ne gem od pobede je najbolji teniser sveta. Austrijanac servira da koliko-toliko produži ovaj meč.

4:1 - Upisuje se na semaforu Novak u drugom setu. Ipak, malo je verovatno da može da se vrati u meč.

4:0 - Rutinski! Tako se u može prokomentarisati igra svetskog broja jedan. Nikakvih uzbuđenja nema u drugom setu, na terenu postoji samo jedan Novak, a to je Đoković.

3:0 - Đoković crta po terenu, dok je rival potpuno potonuo i sada je jedino pitanje koliko će još trajati ovaj duel. Čini se ne još puno.

2:0 - Sjajno! fantastičan smeč odigrao je najbolji na svetu sa osnovne linije, vratio je to Novak, no samo do mreže. Počeo je da se nervira rival našeg asa i to bi Nole mogao da reši i brzo završi meč.

1:0 - Kakva defanziva, kakav igrač. Iznvervirao je Đoković upornog Denisa Novaka i napravio brejk na startu drugog seta. Onako kako je završio prvi, tako je počeo drugi najbolji teniser sveta i sada bi to trebalo da bude jednosmerna ulica.

6:3 - Tako je! Samo pola sata igre bilo je potrebno Srbinu da dobije prvi set i tako načinio veliki korak ka pobedi ne samo u ovom meču, nego u ukupnom duelu sa Austrijom.

5:3 - To se čekalo, konačno je naš as došao do brejka. To je Đoković, kada je bitno nivo njegove igre dobija drugu dimenziju i protivnik onda upada u probleme.

4:3 - Brzih 4:3 za srpskog asa. Igra se dosta brzo i gemovi kratko traju. Sedam gemova je odigrano, a Novak i dalje odoleva protiv svetskog broja jedan.

3:3 - Još polupriliku imao je Đoković, no onda je maratonski poen pripao domećem igraču, te i dalje nema brejk lopte.

3:2 - Bilo je problema i opasnosti, vodio je 118. igrač sveta 0:30, no podigao je Nole novi igre u naredna četiri poena i uspeo i treći put od početka meča da sačuva servis, bez da je rivalu dozvolio priliku da ga ugrozi.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

2:2 - Ne da se za sada Austrijanac. Uspeva da se drži u egalu na početku utakmice, ali veliko je pitanje koliko dugo će to moći. Dobio je relativno lak gem u kojem je srpskom Novaku dozvolio samo jedan poen.

2:1 - Lako. To je opis igre najboljeg na svetu na početku ovog susreta. Kao i prvi i drugi servis gem osvajač 20 grend slem titula dobio je bez izgubljenog poena.

1:1 - Novak je uspeo da poravna rezultat. Bilo je malo problema - 30:30, ali je u ključnom momentu stigla pomoć servisa. Sigurno da je ovo za njega bitno zbog sampouzdanja, no Srbin se za sve pita na ovom meču.

1:0 - Dobio je lako prvi gem Đoković, bez izgubljenog poena. Odservirao je i jedan as, te sve to može da raduje!

Lajović pobedio Melcera

Au, kakav meč! Moralo je "na mišiće" na samom startu "orlova" protiv Austrije u Inzbruku, ali najvažnije je da je Duci uspeo da slavi, pa sada Novak Đoković ima priliku da nam donese i konačni trijumf u ovom duelu.

Veoma važnu pobedu ostvario je Lajović i na taj način ostavio Noletu određeni komodidtet u meču sa Denisom Novakom.

Teniski epik su nam priredili na startu Dejvis kupa 33. i 287. igrač sveta. Svega je bilo u ovom duelu koji je trajao tri sada i 45 minuta. Prvi set bio je izjednačen, pa je taj-brejk odlučio pobednika, a Duci je tu pokazao najbolji tenis onda kada je bilo najpotrebnije.

Ipak, to nije pokolebalo manje poznatijeg Melcera, pa je ovaj uspeo da odigra fantastičan drugi set. Zanimljivo, Austrijanac pune tri godine nije odigrao nijedan meč na betonu, ali danas je igrao toliko dobro kao da je odrastao na ovoj podlozi.

Treći set je počeo onako kako smo svi želeli. Lajović je tek nakon dva sata igre prvi put oduzeo servis rivalu, poveo je i 4:1, no vratio se Džerald, a onda je 31-godišnji Srbin posle velike borbe u 12. gemu uspeo po drugi put da oduzme servis protivniku i na taj način donese vođstvo Srbiji.

Sada je red na Novaka!

Lajović - Melcer 7:6(5), 3:6, 7:5

7:5 - Uspeo je Dušan. Bravo, majstore! Maratonski gem se završio sjajno po Srbiju. Imao je Duci 0:40, Melcer se vratio, a onda je na gem lopti napravio duplu servis grešku i potom omogućio Lajoviću da donese zlata vradan trijumf našoj reprezentaciji.

6:5 - Džerald je dobio lako gem, sa nulom, a onda je ponovo 33. teniser sveta morao mnogo više napora da uloži u svom servis gemu kako bi vratio prednost na svoju stranu. Melcer će po drugi put servirati da ostane u meču.

5:4 - Mnogo sreće je imao Dušan na kraju devetog gema. U dugačkoj razmeni lopta je od vrha mreže pala u polje Austrijanca koji sada servira da ostane u ovom meču.

4:3 - Neverovatno! Ispustio je Lajović stečenu prednost. Dugačak gem na servis našeg igrača je odigran, Melcer se bolje snašao - iskoristio je pad rivala kada je pre svega servis u pitanju i vratio se u potpunosti u set.

4:2 - Održava Duci stečenu prednost, no mora se odati priznanje Melceru koji igra kao u najboljim danima. Zaista, Austrijanac zadaje dosta problema našem asu koji ipak sigurnim koracima gazi ka pobedi.

3:1 - To se čekalo - brejk. Dobrih dva sata je bilo potrebno Lajoviću da napravi brejk i konačno je u tome uspeo. Prvu naš teniser nije iskoristio, ali jeste drugu i sada Srbija drži sve u svojim rukama.

Dušan Lajović/FOTO: AP/Tanjug

2:1 - Nije bilo brejka posle tri gema trećeg seta. Duci je pretio na servis Melcera, 15:30, ali još uvek nije došao ni do prilike da mu oduzme servis. Ono što može da raduje je bolja igra Srbina na startu ovog dela meča u odnosu na drugi set.

Set za Melcera, 3:6. "Odservirao" je maestralno Austrijanac, izjednačio na 1:1, pa će treća deonica odlučiti da li će povesti domaća selekcija, ili Srbija. Lajović, kome je koleno bilo krvavo posle pada u završnici prvog seta, taj segment igre je uspeo da dobije mini-serijom, ali je rival bio bolji u narednih pola sata borbe. Videćemo kome će pripasti trijumf, set koji sledi - odlučuje.

3:5 - "Potvrdio" je brejk Melcer, poveo sa tri razlike, a onda je Lajović uspeo da svojim servisima natera rivala na greške i smanji na 3:5. Bodre Ducija svi ostali članovi naše teniske ekspedicije u Inzbruku (gde se, iz pandemijskih razloga, ovo takmičenje održava bez publike). A podrška je sada važna, jer će Melcer servirati za osvajanje seta.

2:4 - Prvi brejk na meču, pravi ga Džerald Melcer. Austrijanac je "oduzeo" servis Lajoviću i serviraće za vođstvo od 5:2.

Džerald Melcer / FOTO: AP/Tanjug

2:2 - Za pet minuta, dva odigrana gema. Obojica servisera bila su ubedljiva.

1:1 - Nije baš "miroljubivo" protekao uvodni deo drugog seta. Melcer je "sa nulom" poveo, pa imao i brejk šansu. Ali, kao i u prvoj deonici, Lajović se izvukao. Nadamo se da će se, kao i prvi, i drugi završiti njegovim slavljem.

7:6(5) - Kraj seta! Lajović ga je osvojio mini-serijom od 4:2, i to nakon povrede kolena. Bravo, Duci! Još jedan, pa da Srbija povede sa 1:0 pred nastup Novaka protiv Novaka, odnosno Đokovića protiv Denisa Novaka.

3:3 je u taj-brejku, a mečje prekinut jer je Lajović raskrvario koleno prilikom jednog proklizavanja

6:6 - Velika borba u završnici seta, nije bilo novih brejk šansi, taj-brej kće odlučivati.

5:5 - Prvi put je na ovom meču Dušan Lajović namučio suparnika dok je Melcer servirao. Posle vođstva našeg reprezentativca od 5:4, igralo se skoro osam minuta u narednom gemu, ali -  ni tada nije bilo brejk lopte za Srbina, koji je četiri uspeo da izjednači rezultat, ne i da povede.

Dušan Lajović / AP/Tanjug

 

4:4 - Dva ekspresno okončana servis gema. I dalje bez brejka u ovom, uvodnom meču srpsko-austrijskog duela u Inzbruku.

3:3 - Prva uzbuđenja na meču viđena su u 5. gemu, kada je Austrijanac Melcer poveo sa 15:40 na servise našeg reprezentativca. Ali, Lajović je uspeo da se izvuče, spasao te dve brejk lopte i osvojio gem. Daleko brže je domaći teniser uzeo "svoj" gem, samo uz jedan izgubljeni poen.

2:2 - Nastavlja se igra bez brejk šansi. U prethodna dva gema, oba takmaca su osvojila samo po poen na servise rivala.

1:1 - Oba servis gema dobili su igrači čijim su udarcima i otpočinjale razmene. S tim da je srpski reprezentativac lakše i brže rešavao "svoje" poene, a onda od 40:0 stigao do izjednačenja na servise rivala. Ne i dalje od toga, za sada.

16.10 - Zagrevanje je okončano, meč počinje! Dušan Lajović je na servisu.

 

16.00 - U toku je intoniranje himni...

Rival 33. igrača sveta, Lajovića, je Džerald Melcer, rođeni brat daleko poznatijeg Jirgena. Ovaj Melcer je 287. na ATP listi, igrao je samo jednom protiv današnjeg rivala i izgubio u dva seta.

Austrijski reprezentativac je poznat kao dobar serviser, što će mu biti najveći adut na startu nadmetanja, dok se Lajović uzda u iskustvo igranja važnih mečeva, na ATP turnirima.

Raspored - Srbija na Dejvis kupu 2021.

Kada se završi prvi meč, na teren izlaze dva Novaka. Novak Đoković i Denis Novak. Pobedu će ostvariti reprezentacija koja stigne do dva trijumfa, a za dublove, koji poslednji igraju u Inzbruku, najavljeni su Đoković i Filip Krajinović kada se o Srbiji radi, odnosno Piter Osvald i Oliver Marah kada je reč o domaćinima, koji se upravo u dubl možda i najviše uzdaju u ovom duelu.

Srbija drugi meč igra u subotu protiv selekcije Nemačke. Program takođe počinje u 16 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)