ĐOKOVIĆ "OTERAO" KRITIČARA KUĆI: Novak silovito do polufinala Pariza

Novosti online

05. 11. 2021. u 12:49

NOVAK Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je pobedio Tejlora Frica sa 6:4, 6:3 i tako nastavio pohod ka trofeju u prestonici Francuske.

ЂОКОВИЋ ОТЕРАО КРИТИЧАРА КУЋИ: Новак силовито до полуфинала Париза

FOTO: AP/Tanjug

Dugo najbolji teniser sveta nije igrao takmičarske mečeve, videlo se to u meču protiv 24-godišnjeg Amerikanca. Najbolji pokazatelj za to je podatak da je srpski as izgubio tri svoja servis gema.

Ipak, Novak je uspeo da odigra onoliko koliko mu je bilo potrebno da se domogne sedmog polufinala u Parizu, a 71. na turnirima iz Masters kategorije. Rekorder je Nadal sa 75.

Osvajač 20 grend slem titula je počeo meč kako se samo poželeti može. Poveo je sa 2:0 i sve je slutilo ka ubedljivom osvajanju prvog seta, ali... Amerikanac je uspeo odmah da vrati izgubljeno, pa se do osmog gema igralo bez novih brejkova. Nakon toga su viđena čak tri vezana brejka, Nole je napravio jedan više i došao na korak do pobede.

Drugi set je počeo sa izgubljenim servisima sa obe strane, a onda je Đoković stao na papučicu, dodao gas i meč koji je trajao 74 minuta je brzo bio gotov.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

Inače, najbolji teniser sveta punih pet godina nije izgbio meč kada je za rivala imao tenisera iz Sjedinjenih Američkih Država. Zaista, impresivan podatak.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača sa kojim se do sada sastajao dva puta (na Vimbldonu i Rolan Garosu) i oba puta je Srbin izlazio kao pobednik.

Drugi set: Đoković - Fric 6:4, 6:3

6:3 - Novak je u polufinalu! Rutinski gem, crtao je Srbin po terenu i zasluženo uspeo da izbori plasman među četiri najbolja igrača na ovom turniru.

5:3 - Fric je uspeo da produži meč, ali Đoković u narednom gemu servira za sedmo polufinale Mastersa u Parizu.

5:2 - Na krilima novog brejka usledio je strašan gem koji je trajao samo 51 sekund i Fric u narednom gemu servira da ostane u Parizu.

4:2 - Sjajno igra Đoković! Prelepim forhendom je okončao gem, došao je do još jednog brejka i sebe doveo u odličnu situaciju da dobije meč.

3:2 - Konačno gem po ukusu Novaka. Nije protivniku dozvolio nijedan poen, a gem je okončao sjajnim servis volej udarcem.

2:2 - Fric je konačno odigrao gem u kome nije morao da spasava brejk lopte. Imao je Nole 15:30, no nije uspeo ponovo rivalu da oduzme servis.

2:1 - Prekinuta je konačno serija brejkova. Đoković je dobio gem u kojem je ponovo spasavao dve brejk lopte, ali je servis proradio u ključnim momentima i uspeo je Srbin prvi put da povede u drugom setu.

1:1 - Ne mogu lako da zadrže svoj servis igrači. Novak je odmah vratio izgubljeno. Zanimljivo je to da je do sada odigrano 12 gemova i viđeno je čak sedam brejkova.

0:1 - Odličan početak drugog seta za Tejlora. Odmah je napravio brejk. Terao je Đokovića na greške i uspeo je da dođe do početnog vođstva na startu drugog dela.

Prvi set: Đoković - Fric 6:4

6:4 - Nije uspeo u prošlom gemu, ali jeste sada na servis rivala. Treći brejk je bio dovoljan da se okonča prvi set i tako još jedan Novaka deli od polufinala Pariza.

5:4 - Ovo se Đokoviću baš retko dešava, situacija je već viđena. Fric je ponovo vratio brejk i opet sa nulom, tako da će se još igrati u prvom setu.

5:3 - Fantističan gem za Đokovića. Viđena je raznovrsna i vrhunska defanziva kada je Nole još jednom pokazao zašto ga mnogi nazivaju čovekom od gume. Napravio je brejk sa nulom i dušao u situaciju da servira za set.

4:3 - Nije propuštena šansa u prošlom gemu pokolebala najboljeg na planeti, koji je ponovo bez većih problema dobio gem u kojem je servirao. Sada je pritisak opet na strani Frica.

3:3 - Prvi duži gem na ovom meču. Igrao se na razliku i pripao je Amerikacu. Treba reći da je Novak propustio brejk loptu, pa se neizvesnost u prvom delu meča nastavlja.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

3:2 - Usledio je skoro pa perfektan gem koji je trajao oko 50 sekundi. Upisao je Đoković tri asa u njemu i tako prekinuo seriju rivala. Nole za sada dobro deluje na terenu, osim malog pada koji je čini se kratko trajao.

2:2 - Uspeo je nekadašnji prvi junior sveta da se u potpunosti vrati u meč. Dobio je gem u kome je bilo 30:30, ali tada je ovaj 24-godišnjak pronašao dobar servis i asom i vinerom okončao gem.

2:1 - Ovo se nije očekivalo. Fric je odmah vratio brejk i to sa nulom. Grešio je Novak u ovom gemu i tako ga praktično poklonio 26. igraču sveta.

2:0 - Savršeno igra Srbi na početku meča. Odmah je stigao do brejka i odmah je stavio do znanja Amerikancu da će morati da odigra iznad realnih mogućnosti ukoliko želi da se nada da može da napravi iznanđenje.

1:0 - Fantastičan početak meča za Novaka Đokovića. Najbolji teniser sveta dobio je gem sa nulom i sve zahvaljujući servisu.

Uoči meča

U ovom trenutku se ne zna kada će se tačno Novak naći na igralištu, jer to zavisi od prvog meča na Centralnom terenu. Od 14 sati se sastaju Džejms Dakvort i Hubert Hurkač, pa tek kada oni završe, sledi srpsko-američki duel.

Podsetimo, Đoković je bez borbe prebrodio osminu finala, jer se povređeni Gael Monfis povukao s turnira, a Fric je u prethodnoj rundi nadmetanja iznenadio 13. sa ATP liste, Kamerona Norija.

Ko je Tejlor Fric?

Amerikanac, koji je trenutno 26. teniser sveta, visok je 193 centimetra i u karijeri je osvojio samo jednu titulu. Bilo je to na travi Istborna 2019. Ove sezone je igrao jedno finale, i to nedavno u Sankt Peterburgu, ali je mnogo više privlačio pažnju tvrdnjom da je Đoković lažirao povredu, kao i pred današnji meč, kada je poslao "preteću poruku" Novaku. Preteću u teniskom smislu.


Ovaj 24-godišnjak je na početku 2021. prilično namučio Novaka na Australijan openu, uzevši Srbinu čak dva seta pre nego što je trijumfovao najbolji na svetu, sa 7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2. 

FOTO: Tanjug

Novak Đoković

Ipak, Nole je tada "naučio lekciju", pa Frica u Rimu pobedio u dva seta, sa 6:3, 7:6(5).

Taj trijumf bio je četvrti Đokovićev nad pomenutim Amerikancem u isto toliko mečeva, pošto ga je 2019. dvaput savladao, oba puta u po dva seta, na šljaci u Monte Karlu i Madridu.


Pobednik susreta Novak Đoković - Tejlor Fric igraće u polufinalu pariskog mastersa sa boljim iz pomenutog meča Hubert Hurkač - Džejms Dakvort.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 2.603.700 evra.

BONUS VIDEO - Đoković u vožnji biciklom po Keju

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a