SRPSKA POSLA: Emotivni Đoković raspametio publiku na startu mastersa u Parizu, ovo se čekalo!

Novosti online

01. 11. 2021. u 17:26

NOVAK Đoković je iznenadio mnoge svojim najnovijim potezom, odlukom da na turniru iz serije 1000 u glavnom gradu Francuske igra ne samo u pojedinačnoj, već i konkurenciji dublova, a u njoj je u ponedeljak ostvario pobedu zajedno sa Filipom Krajinovićem.

СРПСКА ПОСЛА: Емотивни Ђоковић распаметио публику на старту мастерса у Паризу, ово се чекало!

Tanjug/AP

Kao prvi nosilac u singlu na mastersu u Parizu, na kome želi da napravi novi korak ka teniskoj istoriji, isprva se očekivalo da će najbolji teniser sveta potpuno usmeriti svoju pažnju na nadmetanje u pojedinačnoj konkurenciji.

Ali, on je rešio da igra i u pariskom takmičenju dublova, i to iz jednog vrlo rodoljubivog razloga, kako je to otkrio organizator turnira.

A ne samo da je zaigrao sa velikim prijateljem, a i kolegom iz reprezentacije, već je sa Filipom Krajinovićem ostvario trijumf i to posle preokreta.

Srpski tandem se na startu nadmetanja namerio na Australijance Aleksa de Minaura i Luka Savila, koji su osvojili prvi set, ali su na kraju morali da čestitaju boljima od sebe - 4:6, 6:4, 10:7 bilo je za Đokovića i Krajinovića.

Par iz Australije je napravio brejk u prvom gemu ovog meča i potom izdržao nalete rivala da uvodnu deonicu reši u svoju korist. Drugi set je proticao u rezultatskoj inicijativi Srba, koji su pritom morali da spasavaju četiri brejk lopte, a kada su na 4:3 došli do svoje prve - mreža je postala saveznik njihovih suparnika.

Savil i De Minaur su uspeli da spasu prvu brejk/set loptu, ali kada je kod druge servis Savila primao Đoković, Nole je fantastično udario lopticu, pa de Minaur nije mogao ništa drugo nego da "pobegne" od tog projektila koji je završio u polju, čime je set pripao srpskom paru.

I, posle emotivne proslave Novaka Đokovića, na oduševljenje i njegovog saigrača, ali i brojne publike u pariskoj dvorani, na red je potom došao "super taj-brejk" u kome se igralo "do desetog poena".

Uz vidno raspoloženog Noleta, a bravure koje je izvodio i Krajinović, naši teniseri su ekspresno poveli sa 4:0 i utrli put ka trijumfu. Istina, taj put je bio pun prepreka, jer su rivali na momente igrali kao u transu, naročito su imali precizne udarce sa osnovne linije, pa su stigli i do izjednačenja (5:5), i već u sledećem poenu do vođstva.

Usledio je nedugo zatim "mini-brejk" Srba, pa Novakov "viner" iz servisa, čime se došlo do meč-lopte. Đoković je novim servisom tu šansu i iskoristio.

Pobednika u drugoj rundi čekaju četvrti nosioci, australijsko-slovačka kombinacija Džon Pirs - Filip Polašek, koja je bila slobodna u prvom kolu.

Borba na dva fronta

Novak Đoković, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović saznali su kakav ih pput čeka u pojedinačnoj konkurenciji zahvaljujući žrebu za masters u Parizu, s tim da je Nole tek danas saznao ko će mu biti prvi rival u singlu.

Juriš na rekord

U prestonici Francuske Đoković će pokušati da osvoji 37. masters titulu. Time bi postao apsolutni rekorder, i to samostalno na vrhu, jer trenutno po 36 trofeja sa turnira iz "serije 1000" imaju Nole i Nadal.

BONUS VIDEO - Đoković iznenadio beograđane na Savskom keju

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)