ATP RUŠI NOVAKA 1. NOVEMBRA! Zbog zbrke oko datuma početka mastersa u Parizu Đoković gubi poene sedam dana pre Medvedeva?

Novosti online

29. 09. 2021. u 10:29

IZGLEDA da neko (svi?) u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP) čini sve što je u njegovoj moći da spreči Novaka Đokovića da obori rekord Štefi Graf u broju nedelja na broju 1.

АТП РУШИ НОВАКА 1. НОВЕМБРА! Због збрке око датума почетка мастерса у Паризу Ђоковић губи поене седам дана пре Медведева?

FOTO: Tanjug

Đoković bi u jednom scenariju mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi 1. novembra, ali bi se u tom slučaju sigurno vratio na tu poziciju sedam dana kasnije!

Naime, Novak Đoković je zagarantovao svoje mesto na čelu ATP liste do 1. novembra 2021. godine, kada bi trebalo da mu se obriše 1.000 bodova osvojenih na mastersu u Parizu još 2019. godine.

Tada je Novak osvojio trofej, ali zbog “zamrzavanja” bodova, i dalje mu se računaju bodovi iako je turnir od pre dve godine. Problem je što je 1. novembar datum pre odigravanja samog mastersa u Parizu ove godine, pa bi Đoković poene koje bi osvajao u “Bersiju” ove sezone tek kasnije dobio u svom kontu na ATP listi.

Drugi deo ove situacije je taj što bi ATP trebalo da 8. novembra obriše bodove za masters u Parizu koji je igran 2020. godine, a kada je Danil Medvedev osvojio trofej i 1.000 bodova, inače trenutno jedini čovek koji teoretski može da prestigne Đokovića na ATP listi.

Ipak, vredi napomenuti da su u prošlosti u ATP-u ovakve razlike u datumima kada se “brišu” bodovi bile sređivane, pa nije nemoguće da ATP odluči da se i Novaku i Medvedevu njihovih 1.000 bodova obriše istog datuma.

Ukoliko to ne bude slučaj, Đoković bi teoretski mogao da ostane bez prvog mesta 1. novembra, ali je zagarantovano da bi se u tom slučaju vratio na vrh ATP liste već 8. novembra, kao i da bi tu ostao do 15. novembra, čime bi stigao do 346 nedelja na vrhu rang liste.

BONUS VIDEO - Novak bodrio Milicu do poslednje sekunde i slavio

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!