ŠAPOVALOV ODGOVORIO NA PITANJE KO JE GOAT: Neko gleda statistiku, a neko ko je kakva osoba

Novosti

21. 07. 2021. u 16:21

Kanadski teniser Denis Šapovalov dohvatio se vrućeg i sveprisutnog pitanja "ko je najbolji teniser svih vremena".

ШАПОВАЛОВ ОДГОВОРИО НА ПИТАЊЕ КО ЈЕ ГОАТ: Неко гледа статистику, а неко ко је каква особа

Foto: Tanjug/AP - Instagram/Vimbldon

On je izjavio da je to pitanje ukusa, te da su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal svi unikatni na svoj način.

- Nemoguće je reći ko je GOAT, to je subjektivno. Neko gleda statistiku, neko prosuđuje koliko je neko bio šampion, kako se ponašao kao osoba ili na terenu. Sva trojica su jedinstveni. Zabavno je biti deo te generacije, mislim da se tako nešto neće ponoviti u istoriji - zaključuje je Šapovalov.

On je još jednom provukao kroz redove da mu je Federer bio uzor i idol kada je bio mlađi, a onda je ispričao jedan momenat iz Bazela.

- Postoji izreka da ne treba da upoznaš svoje idole, jer ćeš se onda razočarati. Sa Rodžerom je zapravo suprotno. Sećam se jedne godine u Bazelu (2017), ja sam tada niko, tek se probijam – Rodžer je u kolima, sprema se da ide kući. Izlazi iz kola samo da bi se meni javio, da bismo popričali pet-deset minuta i da mi poželi dobrodošlicu u njegov grad - rekao je Šapovalov.

- Pitao me je kako ide, postarao se da se osećam kao kod kuće. To mi je baš ostalo urezano, jer mislim da su retki igrači koji bi to uradili, pogotovo oni sa ograničenim vremenom kao što je Rodžer, koji u tom trenutku ide kući da večera s porodicom. Bio mi je veliki uzor dok sam odrastao, i dalje je. Kako se ponaša, kakav je kao osoba, sa njim nema šoua, sve je prirodno i autentično. To me inspiriše, to što sam ga upoznao i video kakav je u stvari - zaključio je Šapovalov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)