FEDERER PROVOCIRA NOVAKA ĐOKOVIĆA: "Broj titula ne pokazuje ko igra najbolji tenis"

Novosti online

10. 07. 2021. u 22:51

NOVAK Đoković nailazi na provokacije na praktično svakom koraku, a poslednja u nizu stigla je od jednog od najvećih rivala, Rodžera Federera.

ФЕДЕРЕР ПРОВОЦИРА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Број титула не показује ко игра најбољи тенис

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Federer je takmičenje okončao u četvtfinalu porazom od Hurberta Hurkača, u međuvremenu je objavljena reklama koju je snimio za svetski poznati brend. On je u njoj izneo uverenje da „nije važan broj titula već koliko lepo igraš“:

- Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, Ali ne samo njima. Neke stvari brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio. Brojke neće pokazati da je on najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje elegancije na terenu, ali i van njega. Istina je da, šta god večna lista da pokaže, njegova legendarnost može samo da raste. Jer, vremenom će zaostavština Rodžera Federera biti veća od bilo kog broja, stoji u tekstu koji prati reklamu.

Interesantno je da je Federer, dok je bio po brojevima ispred Đokovića, gotovo u svakoj mogućoj prilici isticao da su upravo titule i slične stvari ono što ga je činilo drugačijim od ostalih, dok priče o lepoti nije bilo ni u tragovima. 

Podsećamo, Đoković je u karijeri osvojio 19 titula na grend slem turnirima, jednu manje od Nadala i Federera, a šansu da ih prestigne imaće u nedelju od 15 časova, kada će rival u finalu Vimbldona biti Italijan Mateo Beretini.

(Nova.rs) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)