ĐOKOVIĆ IMA KRUNSKI DOKAZ: ATP je najpohlepnija sportska asocijacija, daju najmanji procenat novca sportistima (FOTO)

Novosti online

08. 07. 2021. u 17:21

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković nastavlja borbu na dva fronta. Pored uspešne misije osvajanja "zlatnog slema" Noletu naperduje i drugi projekat, PTPA. Profesionalno udruženje tenisera objavilo je zvanične podatke o raspodeli novca, koje pokazuje koliko ATP ne vodi računa o teniserima.

ЂОКОВИЋ ИМА КРУНСКИ ДОКАЗ: АТП је најпохлепнија спортска асоцијација, дају најмањи проценат новца спортистима (ФОТО)

FOTO: AP

Na zvaničnoj Instagram stranici PTPA objavljen je dokaz o upravo tom poslednjem problemu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PTPA (@ptpaplayers)

Teniseri i teniserke dobijaju tek 17.5% novca od prihoda koje organizatori turnira zarađuju i to je najniži procenat među svim najvećim sportskim takmičenjima na svetu!

Tako recimo, golferi zarade 22.6% od onoga što organizatori prihoduju, 47% je zarada bejzbol igrača u MLB-u i igrača američkog fudbala u NFL-u.

U NBA je taj procenat ravno 50%, kao i u NHL-u, dok je rekorder engleska Premijer liga, gde fudbaleri dobijaju 61% od onoga što to takmičenje zaradi na godišnjem nivou.

Upravo zbog svega toga, slabije rangirani teniseri i teniserke ne zarađuju dovoljno novca da ne bi morali da razmišljaju o svojoj egzistenciji, što Đoković, Pospišil i njihovi saradnici u PTPA žele da promene.

Đoković je izdao i poslednje saopštenje tim povodom.

"Mi radimo ka tome da porastemo kako bismo pomogli svim igračima, ne samo onima koji su u top 100, da obezbede sebi održivo izdržavanje i da njihova prava budu zaštićena na i van terena. Od vrha pa naniže, mi moramo da koristimo naš kolektivan glas da bismo pomogli igračima danas, ali i sutra", stoji u najnovijem saopštenju Đokovića ispred PTPA.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PTPA (@ptpaplayers)

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)