CICIPAS SE GORKO KAJE: "Pogrešio sam!" Pretio Noletu da će mu "uništiti san", ispao na startu Vimbldona, a sada je razočaran

Novosti

30. 06. 2021. u 12:34

STEFANOS Cicipas je ispao na samom startu Vimbldona, a to mu je bilo drugi put zaredom u Londonu da gubi meč na početku.

ЦИЦИПАС СЕ ГОРКО КАЈЕ: Погрешио сам! Претио Нолету да ће му уништити сан, испао на старту Вимблдона, а сада је разочаран

Foto: AP

Na krilima uspeha na Rolan Garosu gde je poražen u finalu od Novaka Đokovića, Stefanos Cicipas je otpočeo boravak u Londonu. On je najavio kako mu je cilj da "stavi tačku na Noletov cilj", na njegovu nameru da ove godine osvoji "zlatni slem".

Međutim, Grk je ispao na samom startu Vimbldona - u prvom meču je poražen od Frensisa Tijafoa u tri seta, a to mu je bilo drugi put zaredom u Londonu da gubi meč na početku.

Cicipas je rešio da posle napora u Parizu odmori i ne igra pripremne mečeve pred Vimbldon i očigledno je platio ceh, a sada je priznao da mu je to bila greška.

Foto AP

 "Mislim da je ipak trebalo da igram na Majorci ili u Istbornu. Ti turniri bi mi pomogli da budem spremniji. Ipak, želeo bih da podvučem da imam sve kvalitete da igram na travi. Počeo sam da se brinem pred kraj trećeg sera. Želeo bih da je meč počeo baš od trećeg seta, nisam uspeo da držim taj intenzitet", kaže Cicipas.

Ne krije da je razočaran.

"Moglo je sve da profunkcioniše, ali bilo je kasno. Nedostajale su mi još neke stvari u igri koje sam kasnije definisao, to bi mi pomoglo. Jednostavno, bilo je kasno. Kada gubite sa 2:0, posebno na travi, sve je u detaljima. Nije kao na šljaci gde kada gubite tako, ritam je drugačiji, preciznost nije najvažnija stvar. Možeš da se izboriš za povratak u meč", zaključio je Cicipas.

(B92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024