BEZUSPEŠNO POKUŠAO DA VRBUJE NOVAKA: Danas teši sina nakon poraza od Srbina

Novosti online

29. 06. 2021. u 11:29

NOVAK Đoković, najbolji teniser sveta, pobedom nad Džekom Drejperom startovao je takmičenje na Vimbldonu.

БЕЗУСПЕШНО ПОКУШАО ДА ВРБУЈЕ НОВАКА: Данас теши сина након пораза од Србина

FOTO: AP/Tanjug

Nakon meča javnost se setila podatka da je otac mladog britanskog tenisera, Rodžer, pre 15 godina pokušao da nagovori Novaka da uzme državljanstvo Velike Britanije, što mu srećom nije pošlo za rukom. 

Devetnaestogodišnji Drejper pružio je dobar otpor srpskom teniseru, posebno u prvom setu koji je i osvojio, ali to je na kraju bio vrhunac domaćeg tenisera. 

Novak je potom ubacio u "petu brzinu", te ekspresno zakazao meč drugog kola najuglednijeg Grend slema na Turu.

Zanimljiv je podatak da je kada je Džek Dreper bio petogodišnjak, davne 2006. godine, njegov otac Rodžer bio prvi čovek Teniskog saveza Velike Britanije, bio je zadužen za vrbovanje Srbina. 

Pored pasoša Velike Britanije ponuđene su mu brojne pogodnosti.  Novak je tada rekao "ne", a ostalo je istorija koja se i dalje piše. 

- Ja sam Srbin, ponosan sam na to što sam Srbin, nisam želeo da to upropastim samo zato što bih na drugom mestu imao bolje uslove. Ne bih osećao pripadnost. Odluka je bila moja“, bila je poruka Đokovića koji je tada bio među 40 najboljih tenisera ATP liste.

Inače, i pre ove 2006. godine postojali su pokušaji Britanaca da dovedu Novaka još dok je bio junior.

- To je bilo veoma primamljivo za moje roditelje u tom trenutku jer bi rešilo brojne probleme. Moji roditelji bi dobili posao, mi kuću, bila je sjajna ponuda. Nismo je prihvatili, rizikovali smo, nekako, nisam imao dobar osećaj za to, rekao je kasnije Novak u razgovoru sa Grejemom Besindžerom.

Đoković će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Kevina Andersona koji je pobedio Marsela Bariosa posle velike borbe i četiri seta igre. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)