CICIPAS PRETI ĐOKOVIĆU: "Staviću tačku na njegov san"

Novosti online

27. 06. 2021. u 16:08

GRČKI teniser pun samopouzdanja, iako je ispustio dva seta prednosti u finalu Rolan Garosa.

ЦИЦИПАС ПРЕТИ ЂОКОВИЋУ: Ставићу тачку на његов сан

FOTO: AP/Tanjug

Stefanos Cicipas je u finalu Rolan Garosa poražen od Novaka Đokovića, a odmah posle tog meča se okrenuo Vimbldonu gde će pokušati da ode korak dalje.

- Momentalno sam došao ovde i proveo sam nekoliko dana na selu, nadomak Londona. Nekoliko dana sam se opuštao, oporavljao telo i išao na fizioterapiju, kako bih bio spreman za travu. Počeo sam da treniram pre osam dana i vratio se novom stilu tenisa koji zahteva trava - istakao je Grk.

Novak ima šansu da ove godine osvoji zlatni slem, a to je prokomentarisao i Cicipas.

- On je kompletan igrač i ima potencijal da to učini. Mi kao mlađa generacija, mada više ne zovem sebe članom mlađe generacije, ali mi smo gladni i želimo da ostvarimo nešto slično jednog dana. Tu smo da ga zaustavimo i da na neki način stavimo tačku na njegov san.

Nastavio je u istom ritmu.

- Biće teško. Lično, veliki mi je izazov da igram sa njim, jedan je od najvećih koje je tenis ikada video. S razlogom je tu gde jeste, i naporno je radio kako bi tu došao. On je neko ko u ovom trenutku misli za sebe da je najbolji, zato tako i igra. Takođe, moram da kažem da je trava podloga na kojoj ima samopouzdanja i igra dobro. Još je dug put do našeg potencijalnog susreta (u polufinalu), neće ni jednom ni drugom biti lako - poručio je Cicipas.

(Republika) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)