KORONA KVARI PLANOVE: Neizvesna poseta Tokiju predsednika MOK

Novosti online

07. 05. 2021. u 13:17

PREDSEDNICA Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto rekla je danas da predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah najverovatnije neće doći u posetu zbog vanrednog stanja koje je zbog porasta broja zaražnih korona virusom produženo u Tokiju i drugim oblastima do 31. maja.

КОРОНА КВАРИ ПЛАНОВЕ: Неизвесна посета Токију председника МОК

Foto: EPA-EFE/DENIS BALIBOUSE

Otkazivanje posete moglo bi da bude neugodno za MOK i lokalne organizatore, koji su u više navrata uveravali da mogu da organizuju bezbedne Olimpijske igre u sred pandemije.

Olimpijske igre trebalo je da se održe prošlog leta, ali su pomerene za godinu dana i počeće 23. jula. Paraolimpijske igre na programu su od 24. avgusta.

"Iskreno govoreći, mislim da će biti teško da Bah sada dođe. Ništa još nije odlučeno, ali produženje vanrednog stanja i njegov dolazak, značilo bi da Bah dolazi u prilično teškom trenutku. Mislim da će to biti teško", navela je Hašimoto.

Bah je nedavno rekao da se nada da bi mogao da dočeka olimpijsku štafetu u Hirošimi, a možda i da ode u Tokio, 17. i 18. maja, ali da ništa nije odlučeno.

Hašimoto je rekla da će donacije vakcina posle dogovora MOK i kompanije Fajzer Bajontek za vakcinaciju učesnika Olimpijskih igara učiniti bezbednim to takmičenje.

Većinski deo stanovništva Japana protivi se održavanju Igara i traže odlaganje ili otkazivanje takmičenja. Pokrenuta je peticija na internetu kojom se od MOK traži otkazivanje Olimpijskih igara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)