SPORTSKE IGRE MLADIH: Ševo otvara turnir u Sremskoj Mitrovici

Novosti online

05. 05. 2021. u 20:20

KARAVAN radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih nastavlja svoj put po Srbiji. Zrenjanin ostaje u lepom sećanju.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Шево отвара турнир у Сремској Митровици

FOTO: SIM

Gradonačelnik ovog lepog banatskog grada Simo Salapura bio je prezadovoljan kako su se mladi takmičili u sportovima koje vole. Posle nekoliko dana pauze na redu je turnir Igara u basketu 3 na 3 u Sremskoj Mitrovici. Subota od 11.00 na Gradskom trgu.

Učešće je naravno besplatno. Očekuje se učešće velikog broja ekipa, a organiozator je odlučio da zbog sprovođenja epidemioloških mera, klinci turnir igraju na otvorenom.

Turnir će otvoriti Vasilj Ševo, načelnik gradske uprave za kulturu i sport. On je bivši profesionalni košarkaš, a sjajne partije pružao je za Sarajevo i banjalučki Borac, sa kojim je svojevremeno osvojio titulu prvaka BiH.

- Deca Srema obožavaju basket 3 na 3, od nedavno olimpijski sport, u kome smo među najuspešnijima u svetu. Sportske igre mladih su omiljene u ovom gradu. Sada je vreme za basket. Po svim najavama čeka nas lepo vreme i biće to još jedan spektakl na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici - istakao je sportski direktor Sportskih igara mladih.

FOTO: SIM

Igre koje deca obožavaju, posle Srema svoj put nastavljaju u Kruševcu (10.05.), Kraljevu (11.05.) a veliki spektakl očekuje se u Čačku 12. maja. Ovaj grad u srcu Šumadije, određen je za domaćina svečanog otvaranja Igara za sezonu 2021. Ivana Vukajlović, koordinatorka SIM Srbije za ovaj grad najavila nam je da se sprema puno dešavanja, kako bi dečaci i devojčice učesnici Igara uživali. Očekuje se da se i dosta poznatih sportista Čačka tog dana druži sa učesnicima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!