BOROVČANIN: VUČIĆ INICIJATOR REGIONALNE SARADNJE održan žreb Regionalne lige u boksu

Novosti online

09. 04. 2021. u 15:37

U Sarajevu je oržan žreb Regionalne lige u boksu za sezonu 2021.-2022.

БОРОВЧАНИН: ВУЧИЋ ИНИЦИЈАТОР РЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ одржан жреб Регионалне лиге у боксу

FOTO: Bokserski savez Srbije

Na sastancima i žrebu prisustvovali su predstavnici šest regionalnih bokserskih saveza saveza (BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske Slovenije i Sjeverne Makedonije). Uz žreb održani su sastanci sa temama kako da ova liga postane tradicionalna i da se kroz boks i stvari koje prate ovaj sport razvija regionalna saradnja.

Srbija će imati dva predstavnika, Crvenu zvezdu i Loznicu. Žreb je sjajno vodila Amra Ibrahimović, a predstavnici saveza regiona izvlačili su kuglice, kako bi klubovi dobili brojeve u grupama i tako smo dobili raspored po kolima.

U Grupi A su Vardar Skoplje, Loznica, Željezničar Sarajevo i Crnogorski sokolovi. 

Grupa B: Crvena zvezda, Maribor, Vitezovi Zagreb i Radnik Bijeljina.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Tekst potpisa

Tako će crveno beli na startu u Beogradu ugostiti Maribor, dok će Loznica gostovati Vardaru u Skoplju.

Liga se održava po dvokružnom sistemu, a posle šest kola po dve najboljeekipe svake grupe plasiraće se u plej of i borbu za titulu. Svaki duel imaće će deset mečeva, osam u seniorskoj konkurenciji (od 56 kg do +91 kg) i dve u omladinskoj kategoriji.

Početak dugo čekanog takmičenja zakazan je za poslednji vikend maja, dok je drugo kolo na programu u junu mesecu. 

- Regionalnu saradnju i regionalnu ligu u boksu inicirao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Mi smo upravo kod njega bili na zajedničkom sastanku u februaru i tada je dogovorena ova priča. Imali smo žreb koji je bio izuzetno dobro posećen kada su mediji u pitanju. I žreb koji će sigirno doneti puno dobroh boksa u zemljama regiona. I veoma je važno što su učešće uzele sve zemlje nekadašnje Jugoslavije - istakao je Nenad Borovčanin, predsednik BSS.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba