USPEŠNE PRIPREME BOKSERA: Srpski reprezentativci stigli iz Rusije

Novosti online

09. 03. 2021. u 20:15

Seniorska reprezentacija Srbije u boksu vratila se iz Rusije, gde gde su sprovedene pripreme na planini Elbrus.

УСПЕШНЕ ПРИПРЕМЕ БОКСЕРА: Српски репрезентативци стигли из Русије

FOTO: BSS

Elbrus je inače najveća planina Evrope sa nadmorskom visinom najvišeg vrha u Evropi od 5.642 metra.

Našu ekspediciju činilo je 12 sportista i oni su tri nedelje bili smešteni u hotelu na 2.800 metara nadmorske visine. Bokserski savez Srbije je platio avio karte, dok je hotelski smeštaj plaćen od Bokserskog saveza Rusije. 

Pripreme su sprovedeni pod stručnim nadzorom selektora Milena Piperskog koji je veoma zadovoljan uređenim.

Treniralo se svakodnevno, dva do tri puta na dan. U isto vreme na pripremama su bili i reprezentativci Rusije, koja je velesila u olimpijskom boksu.

Treniralo se na otvorenom, zaista je po snegu bilo spartanskog treninga, a posebno se radilo i u salama. Po planu i programu naši momci su imali i rusku saunu, što je veoma dobro iskustvo.

FOTO: BSS

- Inače, u Bokserskom savezu Srbije nastavljaju sa aktivnostima i svi su prezadovoljni kako je predsednike bokserskih saveza iz regiona primio predsednik države Aleksandar Vučić. Vučić je najavio da će država Srbija finansijski pomoći organizovanje Svetskog prvenstva u boksu, kao i da jedva čeka start regionalne seniorske lige u boksu, gde će nastupati dva srpska kluba.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin, koji se uspešno oporavio od Korona virusa, sa svojim timom tako nastavlja da čini sve da boks u našoj zemlji bude prepoznatljiv i uspešan - poručili su iz Bokserski savez Srbije .

Od 19. marta je zakazan nastavak Super lige, u kojoj se takmiče i večiti rivali Crvena zvezda i Partizan, a mečevi će biti prenošeni na kanalima Arena sport. Rokica Loznica ugostiće Naisus iz Niša, koji je loše startovao na startu.

Ostali parovi 2 kola: Radnički Kragujevac - Crvena zvezda (21.03.), Partizan - Radnički Beograd (28.03.), Vojvodina - Sombor (02.04.).

Kako nas je obavestio Jovan Panić, delegat BSS i zvanično je poznato da će završne kvalifikacije za Olimpijske igre biti održane u junu u Parizu. Šansu da se plasiraju u Tokiju imaju naš Vladan Babić i Nina Radovanović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)