GRBIĆ ZA ISTORIJU: Odbojkaši Zakse, koje sa klupe prevodi Nikola Grbić, za titulu prvaka Evrope igraće sa Trentinom

S. K.

25. 03. 2021. u 11:17

NIKOLA Grbić i Zaksa slave istorijski uspeh. Odbojkaši iz Keđeržin Kozlea plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u dramatičnom revanšu u zlatnom setu eliminisali favorizovani Zenit iz Kazanja - 15:13. Rusi su u regularnom toku uspeli da spasu sedam meč lopte pobede sa 3:2, ali nisu imali snagu za potputni preokret jer su Poljaci devetu meč loptu pretvorili u veliko slavlje. Meč je trajao 154 minuta, a u prvom meču u Kazanju Zaksa je pobedila sa 3:2.

ГРБИЋ ЗА ИСТОРИЈУ: Одбојкаши Заксе, које са клупе преводи Никола Грбић, за титулу првака Европе играће са Трентином

Foto: N.Paraušić

Grbić je tako postao naš prvi trener koji će se boriti za titulu prvaka Evrope. Inače, kao igrač dva puta je pokorio Stari kontinent - 2000. sa Sislijem i 20009. sa Trentinom.

A za titulu će se 1. maja u Veroni boriti upravom sa Trentinom (Podraščanin 5, Lisinac 8), koji je u revanšu izgubio Peruđe (Atanasijević nije ulazio u igru) sa 3:2. U prvom meču je bio 3:0 za Trentino. U svakom slučaju neko od Srba će podići pehar.

Srbija će imati predstavnice i u ženskom finalu, 1. maja u Veroni, pošto je Vakifbank (Rašić 4, Ognjenović 1) u revanšu kao gost anulirao prednost Busto Asicija (Stevanović 3) - 3:0. Italijanke su u prvom meču slavile sa 3:2.

Turski tim će se za titulu boriti sa Koneljanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda