TO ŠTO JE GROŽAN ŽIV JE DOGAĐAJ GODINE: Sebastijan Fetel još pod utiskom nezgode u Bahreinu

Novosti online

27. 12. 2020. u 16:41

BIVŠI četverostruki prvak sveta, Nemac Sebastian Fetel, smatra da je stravično izletanje Romana Grožana na Velikoj nagradi Bahreina, iz koga je francuski vozač izašao gotovo neozleđen, događaj godine u formuli 1.

ТО ШТО ЈЕ ГРОЖАН ЖИВ ЈЕ ДОГАЂАЈ ГОДИНЕ: Себастијан Фетел још под утиском незгоде у Бахреину

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

- Kako je mogao da preživi takav sudar za mene je još uvek misterija, bio je na rubu katastrofe. To što je još uvek živ, što je sa nama, to je za mene događaj godine. - napisao je Fetel u kolumni u nedeljnom izdanju Frankfurter Algemajnea.

Grožan je u prvom krugu trke održane krajem novembra, nakon dodira s drugim bolidom, izleteo sa staze pri brzini od 220 km/h i probio zaštitnu metalnu ogradu, a njegovo vozilo se pritom prepolovilo i zapalilo. Uz mnogo sreće i brzom intervencijom redara na stazi Francuz je izvučen iz gorućeg automobila s lakšim opekotinama na rukama.

- To je moglo da završi potpuno drugačije. Samo nekoliko godina ranije ovakva nesreća bi imala najgori mogući rasplet - napisao je fetel i dodao kako se nada da će analiza ove nesreće doneti dodatna poboljšanja po pitanju bezbednosti.

- Što se sportskog dela protekle sezone tiče, za Nemca je najveće ostvarenje sedmi naslov svetskog prvaka Luisa Hamiltona, kojim se vozač Mercedesa izjednačio s dosadašnjim rekorderom Mihaelom Šumaherom.

- Ipak je najvažnije da nismo izgubili nijednog vozača - zaključio je bivši četverostruki prvak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri