VREME JE ZA KORAK NAPRED: Srpske rukometašice u utorak putuju na EP

S. K.

30. 11. 2020. u 08:00

OPTIMIZAM krasi srpske rukometašice uoči današnjeg puta za danski Kolding, gde u petak, 4. decembra protiv svetskog prvaka, Holandije, startuju na EP.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КОРАК НАПРЕД: Српске рукометашице у уторак путују на ЕП

Foto: Nebojsa Parausic

Naše dame imale su slobodan dan u nedelju, danas ih očekuje testiranje pred put. Jedna od naših najboljih igračica Kristina Liščević se nada da mogu da naprave korak više u odnosu na prošlogodišnje SP u Japanu, gde su bile šeste.

- Ovih dana uigravale smo sve do detalja u odbrani i napadu. Iskreno se nadam da možemo da napravimo korak napred u svakom smislu, jer nam je to nedostajalo u Japanu. Još smo jače, a nadam se da ćemo ispraviti nedostatke - ističe za sajt RSS bek rumunske Vlčee.

Kristina naglašava da se trude da što manje pričaju o kovidu 19, jer žele da sve ostanu zdrave i spremne za igru. Podvlači i da im je cilj da u grupi C osvoje što više bodova. Prvo igraju sa Holandijom, a potom sa Mađarskom i Hrvatskom.

- Holanđanke se tradicionalno muče na početku takmičenja, nadam se da će tako biti i protiv nas. Bodovi bi nam puno značili, pobeda bi dala krila za dalje. Pratimo i ostale rivalke u grupi, Mađarice i Hrvatice - ističe Liščevićeva.

U našoj polovini žreba osim Holandije je i Norveška, za koju Kristina kaže da je uvek sposobna da se izvuče iz teške situacije.

- Jako je teško govoriti o favoritima na ovom EP s obzirom na situaciju zbog pandemije korona virusa. Mi smo sada fokusirane na našu grupu, a posle ćemo gledati šta dalje - kaže Liščevićeva.

Kristina ističe da im je prijalo što su im u hotelu SC FSS u Staroj Pazovi društvo pravile i fudbalerke Srbije. Sa njima je bila i desetomesečna kćerka Katarine Krpež Šlezak, Timea.

- Uživale smo u druženju, vreme je jako brzo prošlo. Sada je hotel prazan bez njih. Bila je to jedna lepa energija - kaže Kristina.

SPOT PUN POGODAK

PRE dve nedelje Kristina je objavila pesmu i spot "Hoću da pobedim", koja je postala hit u rukometnom svetu.

- Reakcije su prelepe, svi su hteli da nas ugoste, ali nije bilo vremena. Jako me raduje što je takav odziv, naročito zbog saigračice iz Vlčee Mireje, koja je najviše vremena posvetila snimanju spota. Nadam se da će imati efekat kakav sam želela, da postane motivaciona pesma i jedna lepa priča u ovo vreme. Ovde, u Pazovi, oduševila je i fudbalerke - ističe Liščevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili