SELEKTOR RUKOMETAŠA ĐERONA SKRATIO SPISAK ZA GRČKU I BELGIJU: Asovi mentori mlađima

S. K.

23. 10. 2020. u 20:30

SELEKTOR rukometaša Srbije Toni Đerona skratio je spisak igrača na koje računa na startu kvalifikacija za EP 2022. u Slovačkoj i Mađarskoj.

СЕЛЕКТОР РУКОМЕТАША ЂЕРОНА СКРАТИО СПИСАК ЗА ГРЧКУ И БЕЛГИЈУ: Асови ментори млађима

Foto N. Parauši

 "Orlovi" se okupljaju 1. novembra, prvi test je 4. novembra u Zrenjaninu, gde igraju sa Grčkom, a potom tri dana kasnije gostuju u Belgiji. U grupi je i Francuska, a prve dve ekipe idu na Šampionat, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Španski stručnjak pozvao je 18 igrača, a to su: Todor Jandrić, Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev (golmani), Nemanja i Vanja Ilić (leva krila), Mihajlo Marsenić, Živan Pešić (pivoti), Vukašin Vorkapić, Bogdan Radivojević (desna krila), Miljan Pušica, Ilija Abutović, Petar Đorđić, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Petar Nenadić, Nemanja Zelenović, Marko Vujin, Jovica Nikolić (bekovi). Rezerve su: Tibor Ivanišević, Miloš Grozdanić, Nemanja Obradović, Milan Milić, Darko Đukić, Stefan Vujić, Zoran Nikolić.

O povratnicima u reprezentaciju Đerona je za sajt RSS rekao:

- Državni tim bi trebalo da bude sastavljen od igrača koji će u svakom momentu moći da daju više opcija i veći kvalitet. Jasno je da su Petar, Marko, kao i Ilija, igrači koji imaju jako dobru prošlost, a verujem i sadašnjost. Ne možemo govoriti o nekoj dalekoj budućnosti, nisu mladi, ali u naredne dve-tri godine mogu da nam pomognu na terenu i budu neka vrsta mentora mlađim igračima. Kada sam pričao sa njima, rekao sam jasno da je potrebno da pomognu timu.

ŠTO PRE DO JEDINSTVA

ZBOG neodržane sednice Skupštine RSS na kojoj je trebalo da se zakažu izbori, članovi Nadzornog odbora (predsednik Dušan Stipanović, Dragomir Živković i Bogomir Stojančev) su juče razgovarali sa predsednikom Skupštine Vladislavom Krsmanovićem i rukovodstvom Saveza.

Zajednički zaključak je da se najkasnije za pet dana preduzmu sve neophodne mere kako bi se postigao minimum potrebnog jedinstva u prevazilaženju postojeće blokade i donela odluka o raspisivanju izbora. U suprotnom Nadzorni odbor će se obratiti MOS i OKS za pomoć u prevazilaženju trenutnog stanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili