HAMILTON OBORIO ŠUMAHEROV REKORD: Britanac dobio specijalan poklon od Mihaelovog sina (VIDEO)

Novosti online

11. 10. 2020. u 17:47

VOZAČ Mercedesa Luis Hamilton izjednačio je danas rekord legendarnog Mihaela Šumahera od 91 pobede u Formuli 1.

ХАМИЛТОН ОБОРИО ШУМАХЕРОВ РЕКОРД: Британац добио специјалан поклон од Михаеловог сина (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Wolfgang Rattay / Pool

Britanac je trijumfovao u trci za Veliku nagradu Ajfela na stazi Nirburgring.Šestostruki svetski prvak Hamilton ostvario je sedmu pobedu u sezoni, a 91. u karijeri. On ove sezone juri još jedan rekord Šumahera - sedmu šampionsku titulu.

Hamilton je trku završio za sat, 35 minuta, 49,641 sekundi.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen, koji je dobio dodatni bod za najbrži krug trke, a imao je zaostatak od 4,470 sekundi za pobednikom. Treći je bio Danijel Rikardo iz Renoa sa zaostatkom od 14,613 sekundi.

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres bio je četvrti, vozač Meklarena Karlos Sainc peti, a šesto mesto zauzeo je Pjer Gasli iz ekipe Alfa Tauri.

Sedmo mesto zauzeo je vozač Ferarija Šarl Lekler, osmi je bio Niko Hulkenberg iz Rejsing Pointa, vozač Hasa Roman Grožan deveti, dok je 10. mesto zauzeo Antonio Đovinaci iz Alfa Romea.

U današnjoj trci vozač Alfa Romea Kimi Raikonen postao je rekorder sa 323. starta u Formuli 1. Iza njega ostali su Rubens Braikelo (322), Fernando Alonso (311) i Mihael Šumaher (306).

Aktuelni svetski šampion je vozio najbrži krug, a u 54. krugu stekao tri sekunde prednosti nad Verstapenom. Do kraja trke Peres je uspeo da se primakne Rikardu, ali nije uspeo da ga pretekne, dok je Verstapen uspeo da vozi najbrži krug i osvojio je dodatni bod.

Posle trke Ralf Šumaher, sin Mihaela Šumahera, poklonio je Hamiltonu kacigu legendarnog vozača u vreme kada je vozio za Mercedes.

Naredna trka u šampionatu vozi se 25. otkobra za Veliku nagradu Portugala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest