GORAN VESIĆ: Nenad je boks vratio iz kliničke smrti - BOROVČANIN: Srećan sam kada su borci nasmejani!

Novosti online

04. 10. 2020. u 10:44

BOKSse i definitivno vratio Srbima. U nekoliko poslednjih godina zahvaljujući predsedniku Bokserskog saveza Srbije Nenadu Borovčaninu i ljudima iz njegovog tima, o boksu je počelo pozitivno da se priča.

ГОРАН ВЕСИЋ: Ненад је бокс вратио из клиничке смрти - БОРОВЧАНИН: Срећан сам када су борци насмејани!

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Stigle su i medalje sa juniorskog prvenstva Evrope, medalje sa seniorskog šampionata Balkana i ono što je važno boks je oživeo u skoro svim gradovima Srbije. 

U subotu smo na Trgu Republike imali još jedan spektakl u olimpijskom boksu, spektakl o kome će se pričati i narednih dana, meč u ringu na otvorenom između Crvene zvezde i Partizana. Na kraju pobeda crveno-belih 10:8.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

"Ja jesam presrećan, ali sam još zadovoljniji kada vidim boksere nasmejane, kada vidim trenere zadovoljne i naravno narod koji pozitivno priča o boksu. Idemo dalje, za budućnost boksa i Srbije. Srbi vole boks, vole da ga gledaju, vole da pričaju o njemu. Velika je stvar što sada imamo i kanal Arena figth, koji će biti posvećen pre svega boksu ali i drugim borilačkim sportovima. Naši borci su i na Trgu pokazali  da su napredovali, sada moraju da nastave u tom ritmu. Želim da u Prvoj bokserskoj ligi Srbije vidim i Crvenu zvezdu i Partizan. Sledeća godina će biti veoma važna za sve nas jer nas očekuje Svetsko prvenstvo u novembru. A u boksu posle mečeva na Olimpijskim igrama, nema većeg događaja od Svetskom prvenstva. Davno smo uzeli sedam medalja na SP. Sada bi bio prezadovoljan da uzmemo i jednu, zašto ne i dve",  istakao je Nenad Borovčanin, prvi čovek nacionalnog bokserskog saveza. 

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Nije zadovoljstvo krio ni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

"Večeras na Trgu Republike veliki povratak boksa u Beograd! Bokserski meč između Crvene zvezde i Partizana. Bravo za Nenada Borovčanina koji je srpski boks podigao iz “kliničke smrti” u kome je bio decenijama", rekao je Vesić. 

Večeras na Trgu Republike veliki povratak boksa u Beograd! Bokserski meč između Crvene zvezde i Partizana. Bravo za...

Posted by Goran Vesić on Saturday, October 3, 2020

Super teškaš Dušan Veletić je uz navijače u Srbiji, obradovao i javnost u Republici Srpskoj. On je rođen u Bijeljini, tamo se takođe takmiči.

"Ovo je za mene dan koji ću dugo pamtiti. Na Trgu Republike da se pred hiljade ljudi takmičimo. Na otvorenom, sa pogledom na statuu Kneza Mihaila, nešto je posebno za sve Srbe. Što se mog meča tiče imao sam teškog protivnika, ali sam mu zadao nekoliko vrhunskih udaraca, koji su na kraju presudili. Nastavljam da radim u punom ritmu, mlad sam i učiniću sve da se izborim da sledeće godine budem standardan član reprezentacije", poručio je Dušan Veletić.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)