PROMENA ZBOG FINANSIJA: Milojević za “Novosti” o odlasku Milanovića sa klupe Zvezde

S.K/G.K.

05. 08. 2020. u 20:45

UZBURKALA se voda plivališta "Milan Gale Muškatirović", u domu vaterpolista Crvene zvezde, vešću da je sa kormila prvog tima crveno-belih otišao legendarni vaterpolista i prekaljeni stručnjak Igor Milanović.

ПРОМЕНА ЗБОГ ФИНАНСИЈА: Милојевић за “Новости” о одласку Милановића са клупе Звезде

Foto: N. Paraušić

U telefonskom razgovoru, direktor kluba Igor Milojević za naš list otkrio je da su razlozi prekida saradnje čisto finansijske prirode, s obzirom na to da je budžet za sledeću sezonu, usled pandemije virusa korona, znatno smanjen:

- Situacija je takva kakva je, sve znate. Budžet kluba će biti dosta manji nego u nekom prethodnom periodu i jednostavno smo morali da smanjimo troškove. Odnos i profesionalna saradnja sa Igorom su od početka bili na odličnom nivou. Rastali smo se prijateljski i imam samo reči hvale za njega kao čoveka i trenera. Vrata Crvene zvezde će mu biti uvek otvorena.

UVEK ZA DOMAĆU LIGU

VATERPOLO savez je saopštio da će liga za sezonu 2020/21 početi 26. septembra i brojaće deset timova, a prvak će se dobiti u plej-ofu.

- Izuzetno mi je drago što ćemo od ove sezone igrati regularno domaće takmičenje, a ne da se takmičimo kroz regionalnu ligu. To je nešto za šta se naš klub oduvek zalagao, jer jedino tako naš vaterpolo može da napreduje i dalje se razvija, kako klubovi, tako i mladi igrači - naglašava Milojević.

Ekipu je napustio nekadašnji proslavljeni reprezentativac Nikola Rađen (potpisao za grčki AEK), dok su nove akvizicije dovedene u vidu Gavrila Subotića i Ivana Basare.

- Generalno, tim ćemo bazirati na mladim igračima iz naše škole, uz nekoliko iskusnih internacionalaca. I pored ove situaciji u kojoj se celokupni sport našao, ambicije Crvene zvezde su uvek šampionske i takve će biti i ove sezone - dodaje Milojević.

Kad je gusto tu je - Aleksandar Filipović. Iskusni trener je treći put u poslednjih nekoliko godina preuzeo vaterpoliste Crvene zvezde. Prva dva puta je to činio usred prvenstva, kada je zamenio Aleksandra Nikolića, pa Dejana Savića. Sada je posle razlaza crveno-belih i Igora Milanovića dobio priliku da vodi prvi tim od početka sezone.

- U suštini, krompir je manje vruć nego pre. Nije lako voditi ekipu koju nisi selektirao, već nasledio. Sada će biti drugačije, moći ću da sklopim tim po svojim merilima, radiću sa igračima od početka. Verujem da ćemo napraviti dobar miks iskustva i mladosti, kao i da ćemo se boriti za trofeje. Znam i da će šampionat da bude veoma kvalitetan, kao i da su Šabac, Radnički, Novi Beograd veoma jaki - ističe Filipović.

Aleksandar je Zvezdino dete. U staroj Jugoslaviji, u sezoni 1986/87. bio je najmlađi debitant. Do raspada zemlje nosio je kapicu Crvene zvezde, a posle vojske igrao je dve godine za Beograd. Rano je završio igračku karijeru, a kao trener se isključivo dokazivao u Zvezdi i to u radu sa mlađim kategorijama.

- U suštini ceo život sam u Zvezdi. Četiri godine sam vodio godište 2002, koje je bilo više puta vicešampion države. Dosta igrača je sada u prvom timu, zajedno smo rasli, tako da verujem lakše nalaze zajednički jezik sa mnom, nemaju blokadu kao kada ih treniraju velika imena. Umem da ih opustim, da ih ohrabrim da igraju maštovito - kaže Filipović, koji je selektor Srbije za igrače rođene 2002. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade