POMOĆ ŠKOLAMA U OPŠTINI BUJANOVAC: Sportski savez Srbije darovao rekvizite i opremu

Novosti online

16. 05. 2024. u 18:18

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Levosoju kod Bujanovca. Sportski savez Srbije je ovom prilikom donirao sportske rekvizite i opremu koja je obezbeđeba za četiri osnovne i jednu srednju školu u bujanovačkoj opštini.

ПОМОЋ ШКОЛАМА У ОПШТИНИ БУЈАНОВАЦ: Спортски савез Србије даровао реквизите и опрему

FOTO: Sportski savez Srbije

Posetu nekadašnjeg olimpijskog šampiona, a sada prvog čoveka SSS organizovao je Sportski savez opštine Bujanovac koji vodi Dragan Milić.

- Želeo bih da se zahvalim predsedniku Davoru Štefaneku i njegovim saradnicima na današnjoj poseti i velikoj podršci koji pružaju našem teritorijalnom sportskom savezu. Ovo je njihova treća poseta u protekle dve godine našoj opštini, a pored same podrške uvek su nam donosili i vredne sportske rekvizite i opremu koju smo tada podelili sportskim klubovima, a sada smo pomogli četiri osnovne i jednu srednju školu u Bujanovcu – kaže generalni sekretar bujanovačkog saveza Dragan Milić.

Po njegovim rečima, sa čelnicima Sportskog saveza dogovorene su akcije koje će se sprovoditi u narednom periodu.

-Jedan od naših osnovnih ciljeva je da se borimo za bolji položaj svih sportskih klubova i udruženja u Bujanovcu, a ovakva podrška  državnih sportskih organa i institucija će nam itekako značiti i u budućnosti – naglasio je Milić.


Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković su imali prilike i da pogledaju novu sportsku salu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i jako su zadovoljni onim što su videli. Štefanek je ovom prilikom okupljenim đacima poželeo puno uspeha kako u školi tako i u sportu.


- Glavni cilj Sportskog saveza Srbije je da svakom detetu obezbedi što bolje uslove za bavljenje fizičkom aktivnošću. Nadamo se da će današnji poklon bar malo đacima u Bujanovcu olakšati bavljenje fizičkom aktivnošću. Drago mi je da smo ponovo u Bujanovcu i nastavićemo da pružamo pomoć koliko je to u našoj mogućnosti. Deci bih poručio da sanjaju velike snove bez obzira da li su o najsjajnijim medaljama i najvišim sportskim postoljima ili o drugim životnim uspesima. A mi stariji, roditelji, profesori, treneri i sportski radnici smo tu da ih podržavamo na najbolji mogući način - istakao je Štefanek.


Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković pozdravio je rad i trud Sportskig saveza opštine Bujanovac.


- Rad teritorijalnih sportskih saveza na lokalu veoma je važan za funkcionisanje celokupnog sistema sporta u Srbiji. Nadam se da će naši saradnici iz Bujanovca nastaviti da svakodnevno podržavaju sport u svojoj opštini, a Sportski savez Srbije će im uvek biti podrška - rekao je Marinković. Ovom prilikom sportska oprema uručena je direktorima osnovnih škola: „Branko Radičević“ Bujanovac, „Dragomir Trajković“ Žbevac, „Bora Stanković“ Klenike, „Vuk Karadžić“ Levosoje i direktorki Srednje stručne škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!