LEVU SREBRO, ANDREA DO BRONZE: Tekvondisti došli do dve medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu

S. R.

10. 05. 2024. u 23:11

DRUGI dan, dve medalje. Srpski tekvondisti zablistali su na Evropskom šampionatu za seniore i seniorke u Hali 1 Beogradskog sajma. Lev Kornev u katergoriji do 58 kilograma stigao je finala i srebrnog odličja, a nažalost u finalu nije uspeo da se izbori da nadjača Italijana Vita Del Akvila. Do bronze, došla je još jedna mlada nada borilačkog sporta poreklom iz Južne Koreje Andrea Bokan u kategoriji do 53 kilograma.

ЛЕВУ СРЕБРО, АНДРЕА ДО БРОНЗЕ: Теквондисти дошли до две медаље на Европском првенству у Београду

FOTO: N. Skenderija

Ono što je najavio 19-godišnji Rus koji se takmiči pod našom zastavom Kornev je ispunio. Pobedama protiv Ukrajinca Vladislava Funkendorfa sa 2:0, a zatim i u četvrtfinalu jednako ubedljivo bio je bolji od Grka Dionisisa Rapsomanikisa i osigrao medalju. Rasterećno u polufinalu nadjačao je i Španca Adriana Visenta Juntu. Nažalost, u borbi za zlato poklekao je od olimpijskog, svetskog i sada evropskog prvaka, Del Akvila u uzbudljivoj borbi.

U neolimpijskoj kategoriji Bokanova je napravila ogroman uspeh. Na startu turnira pobedila predstavnicu Velike Britanije, Teigan Smit sa 2:0, a potom, u četvrtfinalu je bila bolja od Mađarice Luke Patakfalvi – 2:1. Međutim, u polufinalu je stala, jer je poražena od Ruskinje Tatjane Minine – 2:0.

- Srećna sam zbog medalje iako nije ona koju sam očekivala. Ovo je moje prvo seniorsko prvenstvo, tako da je i bronza ipak uspeh – kratko je poručila Andrea.

Juče na tatamiju našao se i Miloš Golubović u kategoriji do 87 kilograma, ali je ispao odmah na startu od Iranca Farzada Mansurija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice