NASTAVAK SJAJANE TRADICIJE: Sportski savez Srbije organizovao Mali sajam sporta u Knjaževcu

N. I.

16. 04. 2024. u 21:06

TRADICIJA se nastavlja! I u 2024. godini Sportski savez Srbije uz podršku Ministarstva sporta organizovaće deset Malih sajmova sporta. Prvi Mali sajam sporta organizovan je u Knjaževcu uz veliku pomoć Sportskog saveza Knjaževac. Preko 1.000 učenika osnovnih škola "Dubarava", "Vuk Karadžić", "Dimitrije Todorović Kaplar" i "Mladost" posetilo je novi kompleks sportskih terena i gradski stadion gde je svoju prezentaciju imalo 19 lokalnih klubova.

НАСТАВАК СЈАЈАНЕ ТРАДИЦИЈЕ: Спортски савез Србије организовао Мали сајам спорта у Књажевцу

Sportski savez Srbije

 Mali sajam sporta u Knjaževcu otvorili su predsednik opštine mr Milan Đokić i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

- Više nego ikada poslednjih godina se ulaže u sport, u Knjaževcu imamo priliku da vidimo obnovljene terene, mnoštvo klubova i dece koji su u sistemu sporta. Raduje me što su teritorijalni sportski savezi motivisani i imaju želju i energiju da rade, organizuju mnoštvo sportskih aktivnosti kao Sportski savez Knjaževca koji je izrazio želju da organizuje Mali sajam sporta - rekao je Štefanek i poručio - Svi mi smo ovde zato što sport volimo i poštujemo i što svaki dan živimo sportski život, kao sportski radnici, treneri, sportisti ili rekreativci. Bavljenje sportom nas čini i jačim i boljim ljudima, spremnim da odgovorimo na različite izazove savremenog života.

Na samom otvaranju predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek uručio je predsedniku Sportskog saveza Knjaževac dr Mikici Vidojeviću lopte za osnovne škole u Knjaževcu. Štefanek, Đokić i Vidojević uz svoje saradnike generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića, predsednik Skupstine opštine Knjaževac Marka Stojanovića i narodnog poslanika Branisalva Josifovića obišli su klubove i bliže se upoznali sa sportskom ponudom ove opštine. Svoje predstavljanje imali su klubovi: stonog tenisa, gimnastike, rukometa, tekvondoa, fudbala, skijaški i planinarski klub, šah, mma, karate, odbojka, košarka, streličarstvo i tenis. Predškolci iz PU "Bajka" vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje i Ristu sportistu u okviru akcije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". Za trenere je organizivan seminar Antidoping agencije Republike Srbije "Osnove borbe protiv dopinga u sportu" a predavač je bio Ognjen Đurđević. Sledeći Mali sajam sporta biće održan 25. aprila  u Valjevu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave