VREME RADI ZA RUKOMETAŠICE: Predsednica RSS Milena Delić veruje da su devojke na pravom putu za Olimpijske igre 2028. u Los Anđelesu

S. K.

12. 04. 2024. u 13:32

VREME radi za rukometašice. U to je uverena predsednica RSS Milena Delić, koja je ponosna na devojke što su se plasirale na EP od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Prva dama našeg trofejnog sporta je podvukla da u novom olimpijskom ciklusu svi moraju da budu strpljivi kako bi mlade igrače stasale u vrhunske igračice.

ВРЕМЕ РАДИ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Председница РСС Милена Делић верује да су девојке на правом путу за Олимпијске игре 2028. у Лос Анђелесу

Foto: Nebojsa Parausic

Delićeva je i svesna da je selektor Uroš Bregar od kada je preuzeo kormilo morao stalno da podmlađuje selekciju, jer su se od reprezentacije opraštale sjajne igračice kao što su Slađana Pop Lazić, Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Tomašević, Katarina Krpež Šlezak, Jovana Stioljković, Kristina Liščević...

- Od početka rada sa ženskom seniorskom reprezentacijom selektor Bregar se suočio sa otkazima i opraštanjem desetak značajnih, iskusnih igračica. Bili smo primorani da započnemo proces podmlađivanja i to primenili na prethodnim Mediteranskim igrama koje su bile od izuzetnog značaja za mnogobrojne igračice. Proces je nastavljen kroz prošlogodišnje SP, a kroz upravo završene kvalifikacije za EP se formirala selekcija devojaka koje će u ovom olimpijskom ciklusu iz takmičenja u takmičenje sticati iskustvo, rasti i napredovati - naglasila je za sajt RSS Milena Delić.

Da su iz meča u meč sve bolje devojke su pokazale u dvomeču sa Crnom Gorom i odlučujućem meču sa Turskom.

- Nažalost, zbog kalendara takmičenja, seniorskim reprezentacijama je na godišnjem nivou omogućeno 50-ak dana zajedničkog rada, a u te dane su uključena i putovanja i sama takmičenja, tako da je broj treninga sveden na minimum u odnosu na ono što je potrebno da bi se reprezentacija mnogo brže i kvalitetnije razvijala i dolazila do većih uspeha. Ovako nam preostaje da budemo strpljivi, da verujemo u devojke i stručni štab, jer su na dobrom putu ka Olimpijskim igrama 2028. u Los Anđelesu - podvukla je Delićeva.

Žreb 18. aprila

S kim će biti u grupi na EP, devojke će saznati u četvrtak, 18. aprila, kada će se u Beču održati žreb za šampionat Starog kontinenta. Podsetimo, Srbija je u trećem šeširu, a u prvoj fazi 24 selekcije će biti podeljene u šest grupa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)