ODLUKA PADA U MAJSTORICI: Radnički uzvratio udarac, Partizan izgubio na svom terenu

Novosti online

09. 04. 2024. u 17:10

Velika pobeda Radničkog u Beogradu. Ekipa Alekse Brđovića izjednačila je na 1-1 u polufinalnoj seriji protiv Partizana, pošto je vratila brejk pobedom na gostujućem terenu od 3:2 (21:25, 25:16, 25:20, 19:25, 17:15).

ОДЛУКА ПАДА У МАЈСТОРИЦИ: Раднички узвратио ударац, Партизан изгубио на свом терену

FOTO: M. Vukadinović

Odbojkaši Radničkog uzvratili su udarac ekipi Partizanu i u još jednom neverovatnom meču savladao aktuelnog šampiona.

Odličnim servisima, uz čak 14 upisanih aseva, Kragujevčani su namučili crno-bele. Iako je tim Bojana Janića bio blizu finala, uspeo je Radnički da se vrati te uz poene Stoilovića i Krasteva dođe do velike pobede.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Dejvid Krastev sa 24 poena, jedan manje je upisao Vuk Ivanković, dok je Filip Stoilović dodao 14. Tehničar Ivan Kostić je upisao osam poena – od kojih šest sa servis linije, jedan iz bloka i jedan iz napada. Na drugoj strani Luka Tadić je brojao do 19, Lazar Marinović je imao 18, a Milija Mrdak 12.

Foto: M.Vukadinović

Odlučujući meč u ovoj polufinalnoj seriji igraće se u četvrtak u "Jezeru“. Tada će se znati ko će na megdan Crvenoj zvezdi, koja je u ponedeljak eliminisala ekipu Karađorđa.

Iako je pravio nešto veći broj servis grešaka, Partizan je uz stabilniji blok i sigurniji napad poveo sa 14:11. Posle tajm-auta Alekse Brđovića je njegov tim ponovo uspeo da uhvati priključak, ali su iskusno u završnici odigrali Bjelica i Mrdak, pa su crno-beli poveli u setovima.

Ravnopravna borba se vodila početkom drugog perioda, Radnički je napadao iz servisa, dok je domaće u igri držao Tadić. Ipak, kada su gosti iz Kragujevča sasvim zatvorili mrežu, semafor je pokazao 16:11. Menjao je Bojan Janić, ali uzalud. Nije Partizan bio na potrebnom nivou, padali su asevi Kostića i rezultat u setovima je bio izjednačen.

Međutim, ponovo su se namučili Beograđani kada je servirao Kostić – četiri asa je upisao u ovoj seriji i pogurao je svoj tim do preokreta i rezultata 21:17! Radnički je završio ovaj set u svoju korist.

Velika se borba vodila do sredine četvrtog seta kada je Partizan podigao blok, odličan je na mreži bio Janković. Uz nekoliko dobrih servisa upravo Jankovića, a onda i Mrdaka, crno-beli su uspeli da se izbore za taj-brejk.

Tadić sa servis linije i Marinović u bloku pomogli su aktuelnim šampionima da u odlučujućem setu povedu sa 7:4. Nije odustajao Radnički, hrabro je napadao i izjednačio je na 10:10. Kostić je izblokirao Marinovića i kragujevački tim je prvi stigao do meč lopte.

Međutim, Mrdak je kapitenski preuzeo odgovornost i izborio se za novo izjednačenje. Stoilović je povukao ipak goste, doneo još dve meč lopte, a treću je u veliku pobedu pretvorio Krastev.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?