NASTUPA 1.800 DUGOPRUGAŠA IZ 20 ZEMALJA : Start Novosadskog polumaratona u nedelju na Trgu slobode

S. B.

22. 03. 2024. u 15:26

NA Trgu slobode, u nedelju, 24. marta u 10 časova, startovaće 31. po redu Novosadski polumaraton, na kome će učestvovati 1.769 dugoprugaša iz 20 zemalja.

НАСТУПА 1.800 ДУГОПРУГАША ИЗ 20 ЗЕМАЉА : Старт Новосадског полумаратона у недељу на Тргу слободе

S.B.

 To je potvrđeno na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su organizatori, predvođeni Jelenom Marinković Radomirović, predsednicom Skupštine Grada koja je i na čelu Organizacionog odbora sportske manifestacije, naglasili da Grad nastavlja tradiciju organizovanja polumaratona zarad promocije zdravog načina života, sportskog duha i takmičarskog ambijenta.

- Trčanje je više od sporta, putovanje ka boljem, spremnijem i izdržljivijem. Novosadski polumaraton daje upravo tu pozitivnu energiju koja podstiče i stimuliše zdrav život, bez obzira na to da li je reč o rekreativcima ili profesionalnim sportistima. Novosadski polumaraton pruža priliku za druženje, razmenu iskustava, a svakako podstiče međusobnu podršku među učesnicima- rekla je Marinković Radomirović.

Aranka Binder, naša proslavljena olimpijka, podsekretarka Sekretarijata za sport i omladinu, ocenila je manifestaciju od izuzetnog značaja, koja nije samo atletska disciplina, već promocija zdravlja sa posebnim šarmom, jedinstvenim u ovom delu Evrope.

U nedelju će privremeno biti promenjen režim saobraćaja, od 9.15 do 14 časova, kada će od Trga slobode biti zatvorene ulice Zmaj Jovina, Dunavska, Beogradski kejom, Kej Žrtava racije, Bulevar cara Lazara, Dr Sime Miloševića, Jirečekova, Fruškogorska, Bulevar despota Stefana i Dr. Zorana Đinđića.

PORED glavne trke, Novosadskog polumaratona, kako je potvrdio Dimitrije Dolga, direktor manifestacije, biće održane i trke na pet i 10 kilometara, koje startuju u 10.45 časova, kao i trke zadovoljstva za najmlađe, koje će biti održane u okviru pešačke zone centra grada. - Za trku vlada veliko interesovanje, očekujemo pogodno vreme za takmičare a uz stazu će brigu o bezbednosti voditi 300 redara- kaže Dolga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu