JOŠ SAMO DVA KORAKA: Dušan Veletić blizu plasmana na Olimpijske igre

Novosti online

07. 03. 2024. u 09:28

Srpski bokser Dušan Veletić plasirao se u treće kolo kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Parizu u kategoriji iznad 92 kilograma.

ЈОШ САМО ДВА КОРАКА: Душан Велетић близу пласмана на Олимпијске игре

Foto: Profimedia

Posle Kolumbijca Salseda u prvom kolu (4:1), Veletić je u drugom kolu bio ubedljiviji protiv Jonasa Jaževičijusa iz Litvanije, još jednog znatno iskusnijeg boksera.

Sva petorica sudija dala su bodovnu prednost srpskom bokseru, i to značajnu.

- Pokazali smo da pripadamo vrhu olimpijskog boksa i sve postigli timskim radom. Bokserski savez Srbije, naš Olimpijski komitet, Mirko Ždralo, Stefan Hubert, Pedro Granado, svako je dao doprinos i mislim da će tim koji predstavlja Srbiju na ovom turniru tek da zablista i pokaže kako se brane boje naše zemlje - rekao je Veletić.

Foto: Profimedia

Veletićev trener Stefan Hubert kaže da je veoma zadovoljan.

- Dušan je pokazao vrhunski boks, sledeći meč je pravi izazov, ali verujem da ovaj tim može sve. Hvala na podršci našem savezu i Olimpijskom komitetu Srbije i hvala im što veruju u naš rad - kaže Hubert.

Veletića u trećem kolu, u subotu, u popodnevnom programu, čeka Luka Pratljačić iz Hrvatske.

Od plasmana na olimpijski turnir dele ga još dve pobede. Još dvojica srpskih boksera čekaju nastup u drugom kolu, Aleksej Šendrik, u kategoriji do 63,5 kilograma i Sadam Magomedov, u kategoriji do 92.

I tri bokserke iz Srbije su stigle do drugog kola kvalifikacija, Nina Radovanović (50 kg), evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković (54 kg) i Milena Matović, prvakinja Balkana (66 kg). Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju Vahid Abasov (67 kg) i Natalija Šadrina (60 kg).

Bonus video KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!