NE PRIČAM O SUDIJAMA: Uroš Bregar žali što devojke nisu sjajne partije u Zrenjaninu i Podgorici krunisale makar bodom

S. Krstović

04. 03. 2024. u 22:00

DEVOJKE nisu nagrađane za sve što su pokazale u dvomeču sa Crnom Gorom u kvalifikacionoj grupi 6 za odlazak na EP od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj. Rukometašice su u Zrenjaninu same sebe saplele da izbegnu poraz (30:31), a u Podgorici su ih sudije Davor i Zoran Lončar iz Hrvatske sprečile da iznenade bronzane sa poslednjeg EP - 25:26.

НЕ ПРИЧАМ О СУДИЈАМА: Урош Брегар жали што девојке нису сјајне партије у Зрењанину и Подгорици крунисале макар бодом

FOTO: RSS

Arbitri su, naročito u drugom poluvremenu, nekoliko puta svojim oldukama pogurali Crnogorke, ali kada su pet sekundi pre kraja Jovani Jovović svirali probijanje isprovocirali su selektora Uroša Bregara da uđe u teren, da im kaže što mu je na srcu i ironično se rukuje sa njima.

Kormilara Srbije smo juče prepodne našli na beogradsko aerodromu Nikola Tesla, gde je čekao let za Ljubljanu. O svom potezu nije želeo mnogo da priča:

- Ne mogu ništa da vratim, mogu samo da razgovaram sa sudijama. Ali, nemamo ništa od toga. Žao mi je zbog devojaka, bile su hrabre. A u rukometu nemate čelendž kao u drugim sportovima.

Slovenački stručnjak je podvukao da ne želi da priča o tome kako su preksinoć u prepunoj "Bemaks areni" arbitri delili pravdu.

- Neću o suđenju. Rukomet je takav, pravila nisu dorečena. Može u svakom slučaju da se svira ovako ili onako. Šteta je što smo u 120 minuta ostali bez bodova, sa gol razlikom minus dva. To je tužno, to nismo zaslužili - istakao je Bregar.

Srpkinje, koje su na poslednjem SP bile 21, a Crnogorke 7, pokazale da imaju kvalitet i snagu da se nadmeću sa najjačim selekcijama.

- Atmosfera je bila baš lepa. I u Zrenjaninu i u Podgorici. U "Bemaks areni" nismo podlegli pritisku, iako su domaće igračice imale fenomenalnu podršku svojih navijača. Naš tim je bio hrabar, nismo odustajali. Pre revanša sam rekao da ne idemo sa belom zastavom, da ćemo dati sve od sebe. Na kraju je presudila jedna lopta - podvukao je Bregar.

Crnogorke su pobedama osigurale plasman na EP, a Srbiji predstoji da 3. aprila u Šumenu pobede Bugarsku, a 7. u Zrenjaninu i Tursku kako bi se kao drugoplasirane pridružile selekciji Bojane Popović. Ne zaboravimo da i četiri najbolje trećeplasirane selekcije idu na šampionat Starog kontinenta. Ako devojke igraju kao protiv Crne Gore verujemo da će ostvariti cilj i plasirati se na EP.

Jovović: Ponosan sam na tim

ONO što je sve u našem taboru ohrabrilo posle mečeva sa Crnom Gorom je igra koja nagoveštava lepše dane.

- Malo ko je očekivao pre ova dva susreta da možemo da odigramo ovako kvalitetno. Mi smo verovale, ali smo znale u kakvom sastavu nastupa Crna Gora. Znale smo da će iskustvo igranja ovakvih utakmica i velikih prvenstava biti njihov adut. Nakon svega ponosna sam na svoje saigračice jer nije bilo lako izdržati ovaj pritisak, a biti tako blizu bodova u ove dve utakmice - istakla je za sajt RSS Jovana Jovović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!