BARNA PRVI SRBIN ISPOD 22 SEKUNDE: Naš najbrži plivač u polufinalu trke na 50 m slobodno oborio državni rekord

S. K.

16. 02. 2024. u 19:04

DAN pošto je osvojio izanredno šesto mesto u finalu na 100 m slobodno (48,02) na SP u Dohi, Andrej Barna je večeras u polufinalnu na duplo kraćoj deonici postao prvi Srbin koji je 50 m isplivao ispod 22 sekunde – 21,89.

БАРНА ПРВИ СРБИН ИСПОД 22 СЕКУНДЕ: Наш најбржи пливач у полуфиналу трке на 50 м слободно оборио државни рекорд

Foto: N.Paraušić

To mu je donelo 13.mesto i još jednu A olimpijsku normu, ali nažalost ne i finale. Sjajni Subotičanin je i u kvalifikacijama plivao brže od svog državnog rekorda – 22,05. Ali, još nije završio svoju misiju u Kataru, jer ga u nedelju (8.09) očekuju i kvalifikacije u štafeti 4h100 m mešovito. U kvartetu su osim njega i Velimir Stjepanović (leđno), Đurđe Matić (delfin) i Uroš Živanović (prsno).

Barna je u četvrtak u finalu pružio maksimum i ostvario najbolji rezultat od srpskih sprintera na 100 m slobodno. Nadmašio je i legendarnog Milorada Čavića, koji je na SP u Barseloni 2003.bio osmi.

Jedino nije uspeo da popravi lični i državni rekord (47,94). Ipak, rezultat od 48,02 sekunde je jedan od najboljih u karijeri i ohrabruje pred EP u junu u Beogradu i Olimpijske igre u Parizu.Podsetimo, Barna je vodio štafetu 4h100 m slobodno do sedmog mesta ma svetu i olimpijske vize. Sada može da se pohvali da ima tri olimpijske norme.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024