BARNA OBORIO DRŽAVNI REKORD: Najbrži srpski plivač dan posle finala na 100 m kraul, blistao i na duplo kraćoj deonici

S. K.

16. 02. 2024. u 13:49

DAN pošto je bio šesti u finalu na 100 m kraul (48.02) na SP u Dohi, Andrej Barna je u kvalifikacijama na duplo kraćoj dužini oborio državni rekord (22,05) i kao 15. je ušao u večerašnje polufinale (17.44). Finale je sutra od 17.09 časova. Našeg najbržeg plivača u nedelju (8.09) očekuju i kvalifikacije u štafetu 4h100 m mešovito. U kvartetu su osim njega i Velimir Stjepanović (leđno), Đurđe Matić (delfin) i Uroš Živanović (prsno).

БАРНА ОБОРИО ДРЖАВНИ РЕКОРД: Најбржи српски пливач дан после финала на 100 м краул, блистао и на дупло краћој деоници

FOTO: Tanjug/AP

Barna je u četvrtak u finalu pružio maksimum i ostvario najbolji rezultat od srpskih sprinetera u ovoj disciplini. Nadmašio je i legendarnog Milorada Čavića, koji je na SP u Barseloni 2003. bio osmi. Jedino nije uspeo da nadmaši lični i državni rekord (47,94). Ipak, rezultat od 48,02 sekunde je jedan od najboljih karijera i ohrabruje pred EP u junu u Beogradu i Olimpijske igre u Parizu. Podsetimo Barna je vodio šrafetu 4h100 m kraul do sedmog mesta na svetu i olimpijske vize.

Inače, zlatnu medalju je osvojio svetski rekorder Kinez Žanke Pan (47,53), srebrom se ponosi Italijan Alesandro Miresi (47,72), a bronzom Mađar Nandor Nemet (47,78).

Polufinale juče na 100 m delfin nije uspeo da izbori Đurđe Matić, koji je u kvalifikacijama bio 22. - 52,81.

Sutra ujutro (7.50) u kvalifikacijama na 50 m slobodno pliva Nina Stanisavljević, dok će se u nedelju osim muške štafeta 4h100 m slobodno, nadmetati i Anja Crevara od 7.56 na 400 m mešovito.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!