VATERPOLO DRAMA! Nestvarna završnica i trijumf Srbije kakav nije viđen

Novosti online

15. 02. 2024. u 13:39

Vaterpolisti Srbije pobedili su danas selekciju Mađarske rezultatom 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2) u meču za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu u Dohi.

ВАТЕРПОЛО ДРАМА! Нестварна завршница и тријумф Србије какав није виђен

FOTO: VSS/A. Krupanić

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Strahinja Rašović, koji je postigao tri gola, dok je Radomir Drašović dodao dva.

Srbija će u subotu od 14 časova igrati za peto mesto na SP sa Grčkom, koja je ranije danas posle boljeg izvođenja peteraca pobedila Crnu Goru 14:13. Mađarska će u subotu od osam sati igrati za sedmu poziciju na SP sa selekcijom Crne Gore.

Srbija je prvu četvrtinu protiv Mađarske dobila rezultatom 5:2, a na golu je briljirao Radoslav Filipović. Mađarska je sredinom druge četvrtine serijom od 3:0 izjednačila na 5:5. Igralo se potom gol za gol, a prvo poluvreme je završeno rezultatom 7:7.

Srpski vaterpolisti su treću četvrtinu dobili sa 2:1, a "delfini" su u poslednji deo meča ušli sa vođstvom od 9:8. Srbija je povela 11:8 na startu poslednje četvrtine, ali je Mađarska prišla na 11:10. Srpski vaterpolisti su uspeli u finišu meča da sačuvaju vođstvo i zasluženo su stigli do pobede.

Srbija je na ovom meču igrala bez Dušana Mandića, koji je dobio crveni karton na meču sa Hrvatskom.

U prvom polufinalu SP danas 14 časova će igrati Španija i Italija, dok će se u drugom polufinalu od 15.30 časova sastati Hrvatska i Francuska.

BONUS VIDEO: SAHRANA DEJANA MILOJEVIĆA: Srbija se oprašta od Miloja 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!