MOJA ŠANSA JE ŠTO SAM NEPOZNAT: Talentovani vaterpolista Luka Gladović ponosan što će debitovati za Srbiju na SP u Dohi

S. Krstović

04. 02. 2024. u 11:55

JOŠ jedan biser iz Partizanove škole dobiće šansu da se dokaže na velikoj sceni. Luka Gladović je 31. oktobra napunio 17 godina i uspeo je svojim zalaganjem na pripemama da ubedi selektora Uroša Stevanovića da mu da šansu na SP u Dohi.

МОЈА ШАНСА ЈЕ ШТО САМ НЕПОЗНАТ: Талентовани ватерполиста Лука Гладовић поносан што ће дебитовати за Србију на СП у Дохи

foto miloš vukadinović

- Drago mi je što sam sa ovim momcima dobio priliku da budem na SP, a znam da ćemo dati sve od sebe da rezultat bude što bolji. Verujem u svoju ekipu, u stručni štab da ćemo ostvariti ciljeve. Srećan sam i što sam iskoristio priliku. Znam da smo imali težak period, ali mislim da mi odlučujemo o našoj budućnosti i da sve možemo da ispravimo vrlo lako. Potrudićemo se da to i ostvarimo - kaže Gladović.

Luka ističe da je psihički spreman za sve što ga očekuje na SP:

- Niko me ne zna. Najmlađi sam u reprezentaciji, nov, što može da bude moja prilika i prednost u odnosu na protivničke ekipe, da ih iznenadimo u nekom šuterskom i igračkom smislu.

Gladović je od svoje šeste godine u Partizanu i kako sam ističe uvek je voleo da igra za crno-bele i želeo je da jednog dana postane deo seniorske ekipe.

- Dobio sam prošle sezone priliku da igram za prvi tim, što mi je donelo dosta iskustva u igračkom smislu,a potom sam se dokazao i u juniorskoj selekciji - priča Luka.

Gladović je u klubu i u juniorskoj selekciji postao poznat po razornom šutu.

- Imam slobodu u igri, drago mi je što imam petlju da šutnem kad god se ukaže prilika. Srećan sam što imam psihičku stabilnost u igri i u životu - kaže Gladović.

Luka je prošle godine blistao u mlađim selekcijama. Prvo je sa juniorskom reprezentacijom (do 20 godina) postao vicešampion sveta, a potom je srebro stavio oko vrata i sa kadetskom na EP, na kojem je proglašen za MVP šampionata. Sada ga čeka izazov na seniorskom SP. I okrenut je za sada samo rivalima u grupi C.

- Idemo meč po meč. Prvi nam na crtu izlaze Japanci. Jaki momci, pre svega brzi, efikasni, daćemo sve od sebe da izdržimo, da ih ispratimo, kako bismo posle priveli utakmicu što je bolje moguće. Posle slede Crnogorci i Amerikanci. Jake ekipe, videćemo - kaže Luka.

Crno-beli u velikom problemu

BANjICA od letos ne radi, što je veliki problem za igrače Partizana...

- Atmosfera je loša, u problemu smo, ali našli smo neko rešenje da se izbavimo iz toga. U reprezentaciji smo Petar Jakšić i ja, što mi je drago ne samo zbog nas, nego i zbog kluba - kaže Gladović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)