"ORLOVI" OD RIJA DO LJUBLJANE: Trnovit put odbojkaša Srbije u Ligi nacija kako bi obezbedili vizu za OI u Parizu

S. R.

20. 01. 2024. u 17:23

SAMO pobede u predstojećoj Ligi nacija odbojkaše Srbije vode na Olimpijske igre u Pariz. Puleni Igora Kolakovića saznali su rivale preko kojih će morati da jure vizu, put je trnovit i vodi ih od Rio De Žaneira preko Otave do Ljubljane.

ОРЛОВИ ОД РИЈА ДО ЉУБЉАНЕ: Трновит пут одбојкаша Србије у Лиги нација како би обезбедили визу за ОИ у Паризу

FOTO: CEV

U prvoj nedelji takmičenja igraće sa Iranom, Japanom, Nemačkom i Brazilom. Zatim se sele u Otavu, gde izlaze na megdan domaćinu Kanadi, Holandiji, Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi deo nadmetanja završavaju u Ljubljani duelima protiv Kube, Slovenije, Poljske i Turske. Finalni turnir Lige nacija igra se od 27. do 30. juna u Lođu, a na njega će se plasirati domaća selekcija i sedam najboljih reprezentacija.

Naši najbolji odbojkaši su trenutno na devetoj poziciji na rang-listi, kao poslednja od četiri reprezentacije koje dosad nisu obezbedile plasman na najveću svetsku sportsku smotru u prestonici Francuske, a eventualnim neuspesima lako bi mogli da pokvare poziciju i ispuste poziciju koja vodi u Grad svetlosti. Iako trenutno imaju 17 bodova prednosti za Kubom prvim pratiocem, za vrat im dišu Holanđani, Turci i Iran.

Poslednji put kada su naši momci igrali na Olimpijskim igrama bilo je još 2012. u Londonu, kada smo zauzeli deveto mesto, dok je zlato sijalo na grudima u Sidneju davne 2000. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave