HRVATSKA "ČUPA KOSU": Selektor vaterpolista uzalud slavio zbog Srbije

Novosti online

08. 01. 2024. u 22:58

Vaterpolo reprezentacije Španije, Hrvatske, Mađarske i Italije plasirale su se direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu.

ХРВАТСКА ЧУПА КОСУ: Селектор ватерполиста узалуд славио због Србије

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska je porazom na peterce protiv Crne Gore propustila priliku da kao prva u grupi prođe u četvrtfinale, a zbog pada na drugo mesto može u teži deo kostura u kom bi u eventualnom polufinalu rival mogla da joj bude i Srbija. 

Selektor Hrvata Ivica Tucak je, podsetimo, posle prethodne pobede, protiv Francuske, bio presrećan - uveren da će njegovi izabranici izbeći megdan sa Srbima sve do finala. 

- Ja nikada ne želim da se vraćam u prošlost -  počeo je s odogovor kada je upitan šta misli o meču sa Crnogorcima koji su Hrvate pobedili na pomenutom šampionatu sveta, pa nastavio - Interesuje me samo danas i sutra. Strašno teška utakmica će biti. Mi znamo što nam znači i koji ulog nam nosi. Znamo da smo dobri, da možemo biti još bolji. S ovom pobedom smo izbegli Srbiju i za sada je to veliki korak.

Izbegavanje "delfina" sve do finala se, međutim, nije desilo iz pomenutih razloga - peteraca koji su Hrvate spustili na drugu poziciju.

Kad je u pitanju Srbija, ukoliko ne bude kiksa protiv Malte, "delfini" će u osmini finala na Francusku, a potencijalni rival u četvrtfinalu bi im bili Mađari. 

Svi parovi osmine finala i kompletan kostur takmičenja biće poznati u utorak po okončanju grupne faze u grupama C i D. 

Rezultati trećeg kola grupe A: Španija - Francuska 9:6, Hrvatska - Crna Gora 13:15 posle peteraca (11:11). Tabela grupe A: Španija 7, Hrvatska 6, Crna Gora 4, Francuska 1.

Rezultati trećeg kola grupe B: Gruzija - Grčka 9:18, Mađarska - Italija 9:5. Tabela grupe B: Mađarska 6, Italija 6, Grčka 6, Gruzija 0.

Podsetimo, Srbija meč poslednjeg kola igra u utorak od 19 časova protiv pomenute Malte.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave