LEKCIJA PRED EP U NEMAČKOJ: Rumoketaši svesni svojih slabosti posle turnira u Španiji, na kojem su bili treći

S. K.

07. 01. 2024. u 13:07

LEKCIJE u pravom trenutku. Rukometaši se nisu proslavili na turniru u španskom Granoljersu, osvojili su treće mesto, ali su im Poljaci (33:38) i Španci (26:32) ukazali na čemu treba da rade do prvog meča na EP u Nemačkoj, sa Islandom, 12. januara u Minhenu. "Orlovima" ostaje uteha da su makar na startu nadigrali Slovačku sa 34:26. Inače, crvena furija je bila prva na turniru.

ЛЕКЦИЈА ПРЕД ЕП У НЕМАЧКОЈ: Румокеташи свесни својих слабости после турнира у Шпанији, на којем су били трећи

Foto Profimedia

- Turnir je bio odlična lekcija za nas, da vidimo koji su ključni nedostaci koje moramo da popravimo. Morali smo sve tri utakmice da odigramo bolje, ali imamo gotovo nedelju dana da na tome radimo i spremni dočekamo šampionat Evrope. Rešiće se i problemi sa sitnim povredama i spremni ćemo biti do Nemačke - ističe za sajt RSS naš najubojitiji igrač Bogdan Radivojević.

Selektor Toni Đerona je priznao da nisu ostvarili očekivane rezultate, ali da su uspeli da naprave pomake u igri. Do starta na šampionatu Starog kontinenta radiće na finesama.

- Jasno je da ekipe kao što je Španija kažnjavaju svaku grešku i neodlučnost u napadu. Najveći problem je što moramo da menjamo postavu u napadu i odbrani i naši rivali to koriste. Moramo da poradimo na efikasnosti i na pozicionom napadu. Nije rezultat koji smo očekivali, ali nije to bio jedni cilj koji smo postavili za ovaj turnir. Poboljšali smo fizičku spremu i uigravali taktičke zadatke, svi igrači su dobili podjednaku šansu da se dokažu i nađu se na završnom spisku za prvenstvo - naglašava selektor Đerona.

Marsenić: Bolje sada nego na EP

- POZICIONA odbrana je bila dobra, pokazali smo dosta bolju igru nego protiv Poljaka, ali su nas tehničke greške koštale boljeg rezultata. Svakako je bolje da se ovo sve desilo na turniru nego na prvenstvu. Ovo nije bila najbolja Srbija, ali ono najbolje tek sledi - kaže pivot Mijajlo Marsenić, koji je u odsustvu Nemanje Ilića bio kapiten tima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije